Slănină fiartă în pungă – cea mai bună rețetă de preparare a slăninii!

Slănina este o gustare delicioasă, ce are succes nu doar în Ucraina. Pentru toți amatorii acestui deliciu, vă prezentăm un mod simplu de a pregăti cea mai cunoscută gustare din bucătăria tradițională ucraineană.

Este important să o preparați din slănină calitativă, cu substraturi de carne. La fel, folosiți numai polietilenă alimentară, cea mai bună fiind punga pentru copt.

Ingrediente

– 1.5 kg burtă de porc

– piper negru măcinat

– condimente pentru carne

– 1-2 căței de usturoi

– sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Tăiați carnea de porc felii. Presați usturoiul. Presărați fiecare felie cu sare, condimente, piper negru măcinat și usturoi. Lăsați carnea să se marineze timp de 60 de minute.

2. Puneți câteva felii de carne într-o pungă de copt. Legați punga foarte strâns, preventiv eliminând aerul din aceasta.

3. Puneți punga cu carne într-o cratiță cu apă rece. Acoperiți cu un capac și puneți cratița pe foc. Când începe a fierbe, faceți focul mic și lăsați să fiarbă timp de 2 ore.

4. Stingeți focul și lăsați slănina să se răcească chiar în apă. După ce se răcește, scoateți slănina din pungă. Înveliți-o cu folie de aluminiu sau hârtie de copt și dați-o la frigider pe noapte.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1