Slănină marinată în coji de ceapă – o adevărată delicatesă, perfectă pentru masa de sărbătoare!

Astăzi echipa Bucătarul.eu vă oferă o rețetă de slănină marinată în coji de ceapă, care seamănă foarte mult cu slănina afumată datorită culorii căpătate în timpul fierberii. Această slănină delicioasă poate fi preparată de oricine, deoarece nu necesită multă experiență și abilități culinare.

“Slănina marinată în coji de ceapă” este un aperitiv uimitor, foarte gustos și aspectuos, care va decora orice masă. Usturoiul și condimentele îi oferă slăninii un gust delicios și aromat de necontestat. Această delicatesă culinară poate fi completată cu muștar aromat, ceapă proaspătă sau marinată și pâine proaspătă de casă.

Ingrediente

– 1 kg de piept de porc sau slănină cu straturi de carne

– 1-2 pahare de coji de ceapă

– 1 pahar de sare

– 8-10 boabe de ienibahar

– 3 frunze de dafin

– 12 căței de usturoi

– piper roșu măcinat și piper negru – după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați bine cojile de ceapă sub un jet de apă, apoi puneți-le într-o cratiță adâncă și turnați deasupra apă, astfel încât să acopere cojile în totalitate.

2. Puneți cratița la foc și aduceți la fierbere, apoi reduceți focul și fierbeți cojile la foc mic timp de 10-15 minute.

3. După ce apa a căpătat o culoare roșie frumoasă, adăugați sarea și condimentele: frunzele de dafin, boabele de ienibahar și 4 căței de usturoi. Amestecați marinata.

4. În timp ce fierbe marinata de ceapă, pregătiți bucățile de slănină: spălați bine slănina și crestați șoricul cu un cuțit ascuțit. Îndepărtați firele de păr dacă sunt cu un cuțit sau pârliți-le. Tăiați slănina în bucăți arbitrare.

5. Dacă doriți să preparați slănina rapid, atunci o puteți fierbe imediat în marinată, dar va fi mult mai gustoasă, dacă slănina va sta în sare și condimente timp de câteva zile înainte de fierbere.

6. Puneți bucățile de slănină în marinata clocotită. Toată slănina trebuie să fie acoperită complet cu marinată. Dacă este puțin lichid, atunci mai adăugați câteva pahare de apă clocotită.

7. Apoi reduceți focul la minim și fierbeți slănina timp de 1-1.5 ore.

8. Luați cratița de pe foc, acoperiți-o cu capac și lăsați-o să se răcească complet.

9. Scoateți slănina rece din marinată, înlăturați șoricul și uscați-o cu un șervețel de hârtie.

10. Dați prin presă usturoiul care a rămas și amestecați-l cu piper roșu măcinat și piper negru.

11. Frecați slănina marinată cu amestecul de condimente și usturoi, puteți face mici incizii în slănină și să puneți amestecul aromat, astfel slănina se va îmbiba cu usturoi și va fi și mai gustoasă.

12. Puneți slănina într-un vas adânc, puneți deasupra o farfurie plată (cu diametrul mai mic decât cel al vasului) și așezați deasupra o greutate. Lăsați slănina să stea timp de cel puțin 12 ore la loc răcoros.

13. Păstrați slănina preparată la congelator, învelită în prealabil în folie de staniol.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1