”Smântânel” deosebit delicios și fin, pe bază de chefir – un desert fascinant, ce se prepară uimitor de simplu!

Vă prezentăm o rețetă de tort delicios pe bază de chefir, cu blat bicolor și cremă de smântână. Blatul pufos și aerat se combină perfect cu crema fină de smântână. Este un desert ce se prepară uimitor de simplu și rapid, rezultatul fiind peste măsura așteptărilor. Bucurați-i pe cei dragi cu un desert de casă delicios, ce cu siguranță va deveni unul din cele mai des solicitate.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-3 ouă

-1 pahar de chefir

-1 pahar de zahăr

-0.5 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu oțet (sau cu suc de lămâie)

-2 pahare de făină

-1 linguriță pudră de cacao

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-500 g de smântână

-100 g de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Bateți ouăle cu zahărul. Turnați chefirul și amestecați.

2. Adăugați făina cernută și amestecați până veți obține o masă omogenă. Adăugați bicarbonatul de sodiu stins. Amestecați bine cu ajutorul unui tel, până veți obține un aluat omogen, asemănător cu smântâna de casă.

3. Împărțiți aluatul în 2 părți egale. Amestecați o porție de aluat cu pudra de cacao. Coaceți două blaturi în cuptorul preîncălzit. Faceți testul scobitorii. Lăsați-le să se răcească și tăiați fiecare blat de-a lungul, în jumătate.

4. Amestecați smântâna cu zahărul.

5. Ungeți fiecare blat cu cremă și asamblați tortul, alternând blaturile albe și cele cu cacao. Acoperiți-l cu cremă deasupra și pe părțile laterale. La dorință, puteți adăuga între blaturi nuci sau fructe confiate. Presărați tortul cu pudră de cacao sau ciocolată rasă. Dați-l la frigider pentru 3 ore.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1