Șnițele de pui la cuptor – un deliciu de zile mari, pregătit într-un mod nou!

Doriți să vă surprindeți oaspeții sau familia dragă cu gustări apetisante? Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de șnițele de pui la cuptor, în marinadă originală. Gustul acestor șnițele nu poate fi redat prin cuvinte. Deliciul se prepară foarte simplu și din cele mai accesibile ingrediente. Pregătiți carnea după rețeta de mai jos doar o singură dată și vă veți convinge că aceasta va fi apreciată la cel mai înalt nivel.

INGREDIENTE 

– 4 piepturi de pui

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ

– 40 g de miere lichidă

– 30 g de muștar

– 3 căței de usturoi

– 50 g de maioneză

– 30 ml de ulei vegetal

– condimente preferate după gust

– verdeață pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți marinada: combinați într-un bol mierea cu muștarul, usturoiul zdrobit, maioneza, uleiul vegetal și condimentele dvs preferate. Omogenizați compoziția.

2. Curățați, spălați și uscați carnea. Tăiați carnea felii subțiri pe un tocător de lemn. Frăgeziți feliile de pui, până devin subțiri.

3. Așezați carnea tăiată felii în bolul cu marinadă. Amestecați ingredientele. Dați bolul cu carne la frigider pentru aproximativ 1 oră.

4. Tapetați tava de copt cu hârtie. Așezați carnea marinată pe tavă.

5.  Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Așezați deliciul pe o farfurie. Decorați cărnița apetisantă cu verdeață.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1