Șnițele delicate cu ou – delicii culinare din carne tocată de porc umplute cu cașcaval și ou

Dacă v-ați săturat de șnițele clasice date prin ou și făină sau pesmeți, atunci echipa Bucătarul.eu îți vine în ajutor cu o rețetă excelentă de șnițele la cuptor preparate din carne tocată. Aceste șnițele o să vă încânte plăcut prin aspectul impresionant, gustul delicat și aroma îmbietoare.

Aceste șnițele nu sunt simple, ci preparate în formă de bărcuțe și umplute cu cașcaval și ouă întregi. Sunt delicioase, aspectuoase, foarte consistente și ideale pentru un prânz copios servite alături de legume proaspete.

Ingrediente

-700 g de carne de porc

-100 g de pâine sau o chiflă

-0.5 pahar de lapte

-1 ceapă

-1 ou pentru carnea tocată

-8 ouă pentru umplutură

-150 g de cașcaval

-sare, piper, hamei-suneli și verdeață – după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Preparați tocătura la fel ca pentru pârjoale. Înmuiați chifla sau pâinea în lapte. Trebuie să folosiți pâine veche, în caz contrar șnițelele preparate vor fi acide. Dați carnea, chifla și ceapa prin mașina de tocat, presărați sarea, piperul, hamei-suneli, adăugați laptele în care a fost înmuiată chifla și amestecați bine toate ingredientele. Adăugați oul și amestecați din nou.

2. Luați o mână plină de tocătură, formați o pârjoală în formă de bărcuță și așezați-o pe o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei. Faceți cu o lingură o adâncitură mare în “bărcuță” și puneți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute.

3. Scoateți tava din cuptor și presărați șnițelele cu cașcaval dat prin răzătoare. Puneți cașcavalul doar în adâncitură și spargeți câte un ou deasupra. Faceți acest lucru atent, astfel încât albușul să nu se reverse.

4. Presărați cașcaval în jurul gălbenușului și coaceți încă 20 de minute. În mod ideal, gălbenușul ar trebui să rămână puțin necopt, dar depinde mult de cuptor.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1