Sos de mărar pentru iarnă – o adevărată minune de sos universal, ce poate fi folosit pentru orice fel de mâncare!

Verdeața este folosită de toate gospodinele. Vă propunem o rețetă de sos de mărar pentru iarnă. Sosul din mărar cu usturoi se prepară simplu și rapid. Acesta va diversifica meniul în zilele geroase de iarnă. Acest sos este universal, poate fi folosit pentru prepararea ciorbei, mâncărurilor din carne, pește sau salate. Petreceți doar 5 minute pentru prepararea acestui deliciu și bucurați-vă de aroma de vară în plin sezon rece.

INGREDIENTE

– 2 pahare de mărar tocat

– 10 căței de usturoi (1-2 căpățâni)

– 1 lămâie

– 100 ml ulei vegetal aromat (ulei de măsline sau ulei vegetal simplu)

– sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați și uscați mărarul, folosind un prosop de hârtie. Tăiați mărarul bucăți mai mari și puneți-l în bolul robotului de bucătărie. Curățați și tăiați usturoiul. Adaugați-l în bolul cu mărar.

2. Spălați lămâia cu apă caldă. Uscați-o cu ajutorul unui prosop de hârtie. Dați coaja de lămâie prin răzătoarea mică, direct în bolul cu mărar. Atenție: nu apucați stratul alb de lămâie, de altfel sosul va fi amar.

3. Tăiați lămâia în jumătate și scurgeți sucul. Turnați sucul de lămâie în bolul cu mărar. Adaugați sare după gust, apoi turnați uleiul. Amestecați ingredientele cu ajutorul unei spatule.

4. Porniți robotul și tocați ingredientele la viteză mică, până obțineți o pastă omogenă.

5. Turnați sosul în borcane spălate și uscate. Închideți borcanele cu capace. Sosul universal se păstrează la frigider.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1