Sos de roșii ”Cobra” – este în afara concurenței!

Ați început deja să vă faceți rezerve de conserve pentru iarnă? Drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm astăzi o rețetă grozavă de sos de roșii ”Cobra”. După această rețetă obțineți una dintre cele mai gustoase conserve – bogată în aromă, ușor picantă și 100% naturală, care și vă va întări imunitatea. Sosul își păstrează gustul original, aroma incredibilă și toate vitaminele. Acest sos se adaugă în supe, ciorbe și diverse feluri de mâncare cu carne. Salvați rețeta și pregătiți sosul în fiecare an. Este foarte gustos!

INGREDIENTE  

– 5 kg de roșii

– 1,5 kg de ardei grași

– 3-4 ardei iuți

– 2 legături de mărar

– 2 legături de coriandru verde

– 3 legături de pătrunjel

– 3 morcovi

– 1 pahar de ulei vegetal

– 2,5 linguri de sare

– 20 căței de usturoi

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor   

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați roșiile, îndepărtați cotorul și tăiați-le în 2-4 părți. Dați roșiile prin mașina de tocat, apoi transferați-le într-o cratiță.

2. Puneți cratița pe foc și aduceți compoziția până la fierbere. Fierbeți roșiile timp de 1 oră, la foc mic. Mai amestecați periodic piureul de roșii, folosind o lingură de lemn.

3. Îndepărtați cotorul cu semințe la ardeii grași, spălați-i bine și dați-i prin mașina de tocat. Spălați ardeii iuți și îndepărtați doar pedunculul. Dați-i prin mașina de tocat. Curățați morcovii și dați-i prin răzătoarea mică.

4. Apoi adăugați legumele tocate și rase în cratița cu piureul de roșii. Amestecați compoziția și mai fierbeți-o timp de 25 de minute, la foc mic.

5. Spălați bine toată verdeața, zvântați-o, folosind prosopul de hârtie și tocați-o cu un cuțit ascuțit. Zdrobiți usturoiul. Adăugați verdeața și usturoiul în cratița cu sos. Amestecați compoziția aromată și mai fierbeți-o timp de 8-10 minute, la foc mic.

6. Apoi adăugați uleiul vegetal și sarea. Amestecați foarte bine sosul și opriți focul.

7. Turnați imediat sosul, dar cu mare grijă, prin borcanele fierbinți sterilizate. Capsați borcanele cu capace.

8. Puneți borcanele cu susul în jos și acoperiți-le cu o plapumă. Lăsați sosul să se răcească complet, apoi transferați borcanele în pivniță.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1