Sos picant ”Cobra” la borcan, pentru iarnă – conserva preferată a gospodinelor din anii ’80 este iarăși actuală! Fără oțet!

Vă prezentăm astăzi o rețetă fantastică de sos picant la borcan pentru iarnă, numit ”Cobra”. Acest sos, cu gust ispititor, va oferi bucatelor de carne, cartofi sau pește o notă picantă și foarte aromată. Sosul ”Cobra”, preparat de casă este foarte gustos, asemănător cu adjica, se prepară foarte simplu, chiar fără bătăi de cap și fără nici o picătură de oțet. Este un sos excelent alături de carnea la grătar, legume la grătar, cartofi prăjiți și multe alte delicii preparate de dvs.

INGREDIENTE 

– 5 kg de roșii

– 3-4 ardei iuți

– 2 legături de coriandru

– 3 morcovi

– 2,5 linguri de sare

– 2,5 kg de ardei dulce

– 2 legături de mărar verde

– 3 legături de pătrunjel

– 1 pahar de ulei vegetal

– 20 căței de usturoi

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați roșiile, îndepărtați cotorul și tăiați-le în jumătate. Dați roșiile prin mașina de tocat carne.

2. Turnați roșiile tocate într-o cratiță, puneți-le pe foc și aduceți-le până la fierbere. Fierbeți sosul de roșii timp de 1 oră. Amestecați periodic.

3. Spălați ardeii dulci și îndepărtați cotorul cu semințe. Spălați ardeii iuți și îndepărtați cotorul. Dați ardeii dulci și cei iuți prin mașina de tocat carne.

4. Curățați morcovul și dați-l prin răzătoarea mică.

5. Uniți legumele tocate și rase cu sosul de roșii în cratiță. Iar aduceți compoziția până la fierbere. Fierbeți timp de 25 de minute. Amestecați periodic.

6. Curățați usturoiul și dați-l prin răzătoarea mică. Spălați verdeața și tocați-o mărunt.

7. Dați usturoiul ras și verdeața tocată în cratița cu roșii. Continuați să fierbeți compoziția timp de 8-10 minute. Amestecați periodic.

8. Cu 2 minute până la sfârșitul timpului de fierbere, turnați uleiul vegetal și presărați cu sare. Amestecați compoziția.

9. Sterilizați borcanele și capacele.

10. Turnați sosul în borcane, acoperiți-le cu capace, apoi capsați-le.

11. Așezați conservele cu susul în jos și acoperiți-le cu o plapumă. Lăsați-le să se răcească complet. Păstrați deliciul picant într-o cămară, la loc rece.

Notă: Pentru a găti sosul, folosiți o cratiță cu fundul gros. Amestecați periodic sosul cu o lingură de lemn, astfel încât să nu se ardă. Condimentele vor ajuta la adăugarea de note interesante de aromă la sos: coriandru, scorțișoară, cuișoare, ienibahar, frunză de dafin.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1