Steak de porc, în aluat foietaj – cea mai originală gustare ce poate fi luată la pachet!

Există o mulțime de rețete cu aluat foietaj, ce ne oferă posibilitatea de a pregăti delicii uimitoare, cu minim efort. Vă prezentăm o rețetă de foietaj delicios cu carne de porc. Obțineți niște prăjituri deosebit de gustoase și aromate, ce cu siguranță vor fi pe placul tuturor. Plicurile rumene cu carne de porc, reprezintă o adevărată capodoperă culinară, ce poate fi servită la micul dejun, în calitate de gustare caldă sau chiar luată la pachet.

INGREDIENTE

– 1 kg mușchi de porc

– 2 linguri semințe de susan

– 2 pachete de aluat foietaj

– sare

– piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați și tăiați carnea bucăți. Frăgeziți carnea cât mai subțire. Potriviți-o cu sare și piper.

2. Presărați suprafața de lucru cu făină și aranjați pe aceasta aluatul. Întindeți un blat dreptunghiular și tăiați-l în pătrate egale.

3. Aranjați pe fiecare pătrat de aluat câte o bucată de carne frăgezită. Pliați aluatul în formă de plic.

4. Tapetați o tavă de copt cu folie de aluminiu sau cu hârtie, apoi ungeți-o cu unt. Aranjați plicurile cu carne pe tava de copt, cu partea lipită orientată în jos. La dorință, presărați fiecare plic cu semințe de susan.

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180-200 grade pentru 40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Aranjați deliciul pe un platou și serviți-l cald.

Notă: Valoarea nutritivă pentru 100 g – 1328 Kcal, Proteine/Grăsimi/Glucide — 65/73.9/100.1.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1