Știați că există gem uscat? O rețetă din Ucraina pe care mi-au cerut-o și musafirii din Paris

Gem uscat? Ați auzit de acesta? Probabil că nu. Este o rețetă încă din vremuri demult uitată, o rețetă specific kieveană. Kieveană, deoarece a apărut pentru prima dată în această regiune. De fapt, sunt fructe preparate ca gem, apoi uscate. Această rețetă neobișnuită cu siguranță va uimi toată lumea. Puteți prepara gem uscat din orice fructe. Le-am gustat și sunt mai gingașe și mai aromate decât fructele uscate din comerț.

INGREDIENTE

-2.5 kg de fructe

-1.25 kg de zahăr

-2 l de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Alegeți fructele, îndepărtați-le codițele și spălați-le. Îndepărtați sâmburii de la vișine și cireșe. Puneți fructele într-un vas adânc, adăugați zahărul și lăsați-le să stea o oră pentru a lăsa suc.

2. Peste o oră scurgeți prin sită siropul. În acest sirop turnați apa, aduceți la fierbere și fierbeți 5-7 minute, îndepărtând periodic spuma.

3. Turnați siropul fierbinte peste fructe și lăsați-le pentru 3-4 ore. Scurgeți din nou sucul și din nou aduceți-l la fierbere. Turnați siropul peste fructe și așteptați din nou 3 ore. Repetați procedura încă de 2 ori astfel încât fructele să se pătrunde de sirop.

4. Scurgeți siropul pentru ultima dată, aranjați fructele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dați tava la cuptor pentru a se usca la temperatura de 40-50°C timp de 5-6 ore. Puteți să le uscați și la soare, acoperindu-le cu un tifon sau în uscătorie specială. Fructele gata uscate dați-le prin zahăr.

Gemul uscat este un desert excelent pentru copii, o umplutură perfectă pentru prăjituri și o înfrumusețare originală a torturilor. Din 2.5 kg de fructe, veți obține aproximativ 1.75 kg de gem uscat.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1