Știați că puteți obține 9 litri de suc din doar 4 portocale? Aflați cum se prepară în rețeta ce urmează.

Dacă vă place sucul de portocale, atunci trebuie să încercați neapărat această rețetă uimitoare. Din doar 4 ingrediente veți obține tocmai 9 litri de suc delicios, care nu se deosebește de cel din magazine.

Rețeta este foarte simplă, ingredientele naturale, iar în final obțineți un produs perfect, fără resturi, întrucât din acestea puteți prepara un jeleu gustos de portocale. Încercați rețeta și o să vă convingeți de rezultatul uluitor!

Ingrediente

– 4 portocale

– 3 l de apă fiartă rece + 6 l

– 1 kg de zahăr

– 30 g de sare de lămâie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați portocalele și turnați deasupra apă clocotită (pentru a înlătura ceara și gustul amar). Uscați-le bine și dați-le la congelator pentru 2 ore, cel mai bine peste noapte. Tăiați portocalele și dați-le prin mașina de tocat.

2. Turnați 3 l de apă rece peste masa obținută și lăsați să stea timp de aproximativ 20 minute.

3. Strecurați amestecul prin strecurătoare (ca să înlăturați particulele mari), apoi strecurați printr-o sită fină sau prin tifon, pliat în 5-6 straturi. Dacă veți strecura direct prin tifon, atunci particulele mari vor astupa gaura și va fi dificil de filtrat sucul.

4. Adăugați în sucul filtrat încă 6 l de apă, 1 kg de zahăr și 30 g de sare de lămâie. Amestecați bine și turnați sucul în sticle ca să se macereze timp de aproximativ o oră.

5. Ca rezultat, trebuie să obțineți 9 l de suc gustos de portocale.

6. Din masa rămasă după filtrare, puteți prepara dulceață: adăugați zahăr după gust și sare de lămâie, fierbeți masa în cuptorul cu microunde cu capacul acoperit câte 5 minute în 3 etape, amestecând din când în când. Veți obține un jeleu de portocale.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1