Știți care este cel mai bun mod de a pregăti ciupercile? Doar preparați acest aluat pane și vedeți ce urmează!

Cel mai bun mod în care puteți pregăti ciupercile este să le prăjiți. Deși pare a fi unul mai primitiv și banal, totuși acesta rămâne a fi cel mai bun, în ciuda noilor tehnologii. Vă prezentăm o rețetă de ciuperci pane cu bere. Cu o istorie foarte bogată, ce începe în Finlanda, aceste ciuperci au devenit felul de mâncare preferat a țarului Nicolae II. Chiar dacă este o garnitură ce se prepară uimitor de simplu și rapid, ciupercile se obțin deosebit de aromate, rumene și apetisante.

INGREDIENTE 

– 400 g de ciuperci

– 2 ouă

– 50 g de faină

– 65 g de cașcaval

– 200 ml de bere blondă

– ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Dați cașcavalul prin răzătoarea mică.

2. Preparați aluatui-pane: bateți ouăle într-un bol. Adăugați berea, făina cernută și cașcavalul. Amestecați până obțineți o masă omogenă.

3. Spălați și curățați ciupercele. Încinge-ți o tigaie cu ulei. Înmuiați fiecare ciupercuță în aluatul pane și puneți-o în tigaia încinsă. Prăjiți-le până se rumenesc. Dacă doriți ciuperci mai crocante, le puteți trece și prin pesmeți.

4. Aranjați ciupercile pe un platou, decorați-le cu verdeață (la dorință). Serviți-le fierbinți, cu sosul preferat!

Notă: Pentru aluatul pane vă recomandăm să folosiți bere blondă. Dacă folosiți bere brună, aceasta poate reda un gust amar. În rețeta originală nu se folosesc condimente. La dorință, presărați ciupercile cu sare și piper, usturoi, nuci tocate sau nucșoară.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1