Șuberec crocant din aluat opărit – o rețetă apetisantă care a trecut testul timpului!

Șuberecele sunt niște pateuri foarte gustoase și apetisante, iar preparate din aluat opărit, șuberecele au un gust nemaipomenit și inconfundabil. Această rețetă este excelentă și nu dă greș niciodată, aluatul opărit este foarte moale, elastic și în timpul prăjirii nu se rupe – iată așa trebuie să fie un aluat reușit și gustos pentru șuberece.

Umplutura de carne, la rândul ei, este foarte gustoasă, aromată și suculentă. Aluatul opărit și umplutura suculentă sunt principalele secrete ale șuberecului perfect. Nu ezitați și încercați această rețetă uimitoare, veți rămâne foarte mulțumiți.

Ingrediente pentru aluat

-3.5 pahare de făină

-½ linguriță de sare

-1 pahar de apă clocotită

-100 g de unt

-1 ou

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru umplutură

-500 g de pulpă de porc

-4-6 cepe

-sare și ienibahar – după gust

-ulei pentru prăjit

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Aluatul. Pregătiți toate ingredientele necesare pentru prepararea aluatului opărit.

2. Amestecați într-un bol făina cernută și sarea, turnați un pahar de apă clocotită și amestecați repede cu o furculiță. Bateți ușor untul topit cu ou și adăugați-l imediat în masa de făină.

3. Frământați un aluat foarte moale și gingaș, acoperiți-l cu un prosop și preparați umplutura.

4. Umplutura. Dați carnea și ceapa curățită prin mașina de tocat, condimentați cu sare și ienibahar, amestecați bine. Umplutura pentru șuberece este gata.

5. Tăiați bucăți mici din aluat și întindeți-le cât mai subțire.

6. Puneți umplutura de carne pe o jumătate de aluat și acoperiți cu cealaltă jumătate. Lipiți bine marginile șuberecului.

7. Puneți șuberecele în tigaia încinsă cu ulei și prăjiți-le pe ambele părți până se rumenesc. Șuberecele preparate din aluat opărit sunt incredibil de delicioase, savurați-le cu plăcere alături de cei dragi.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1