Șuberece aerate, pe bază de apă carbogazoasă!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă minunată de șuberece aerate, pe bază de apă carbogazoasă. Aceste plăcințele delicioase sunt foarte gustoase, crocante și rumene la exterior, cu umplutură suculentă și apetisantă. Deoarece aluatul este preparat pe bază de apă carbogazoasă, veți obține niște șuberece aerate, cu un gust ispititor. Răsfățați-vă familia dragă cu delicii gingașe și gustoase.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT  

– 300 ml de apă carbogazoasă

– 4 pahare de făină cernută

– 2 lingurițe de zahăr

– 2 linguri de ulei vegetal

– 1 linguriță de sare

– 2 lingurițe de votcă (la dorință)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ  

– 250 g carne de vită

– 250 g carne de porc

– 250 g de ceapă

– 70 g de slănină

– 120 g de smântână sau chefir

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

– ardei iute măcinat după gust

– mărar la dorință

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: combinați făina cu sarea și zahărul. Cerneți-le direct pe suprafața de lucru. Faceți o adâncitură în ingredientele cernute și turnați apa rece carbogazoasă și uleiul vegetal. Frământați aluatul. Modelați din aluatul moale și elastic o bilă mare. Dați aluatul la frigider pentru 60 de minute.

2. Pregătiți umplutura: spălați bine carnea, tăiați-o cuburi mari, apoi dați-o prin mașina de tocat. Curățați ceapa, tăiați-o felii mari și dați-o prin mașina de tocat sau tăiați-o mărunt de tot, pe un tocător de lemn. De asemenea, dați și slănina prin mașina de tocat. Amestecați bine ingredientele tocate într-un bol.

3. Condimentați ingredientele tocate și adăugați smântâna. Amestecați bine umplutura. Spălați verdeața, zvântați-o și tăiați-o mărunt. Adăugați verdeața în umplutură și amestecați bine. Dacă umplutura finită este uscată, adăugați puțină apă.

4.Scoateți aluatul din frigider și puneți-l pe masa înfăinată. Modelați aluatul în formă de cilindru și tăiați-l în 14-15 părți egale.

5. Luați o bucată de aluat și întindeți o turtă cu diametrul de aproximativ 20 cm, după care nivelați marginile cu ajutorul unei farfurii.

6. Răspândiți pe o jumătate de turtă puțină umplutură. Acoperiți umplutura cu cealaltă parte a turtei și lipiți bine marginile, aplatizându-le cu degetele sau o furculiță în jurul umpluturii. Procedați similar cu aluatul și umplutura rămasă.

7. Turnați o cantitate mai mare de ulei vegetal în tigaie. Puneți tigaia pe foc și aduceți uleiul până la fierbere. Prăjiți șuberecele în tigaia cu uleiul bine încins pe ambele părți, până se vor rumeni frumos.

8. Așezați șuberecele pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie, pentru a evita excesul de grăsimi. Apoi puneți deliciul pe un platou. Serviți șuberecele aerate și foarte gustoase cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1