Șuberece perfecte – suculente, crocante și aerate!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă bună de șuberece de casă. Aceste pateuri delicioase sunt foarte apetisante, cu crustă rumenă la exterior, umplutură savuroasă și suculentă în interior. Datorită unui aluat perfect, aerat și vaporos, veți primi mare plăcere în timpul pregătirii acestor șuberece extraordinar de gustoase. Răsfățați-vă familia dragă cu delicii speciale.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT  

– 500 g de făină cernută

– 220 ml de apă caldă

– 30 ml de ulei vegetal

– 1 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ  

– 500 g de carne tocată

– 100 g de ceapă

– 1,5 linguriță de sare

– 1 linguriță de piper negru măcinat

– 250 ml de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: puneți făina cernută într-un bol adânc.

2. Amestecați într-un vas apa cu sarea și uleiul vegetal.

3. Adăugați treptat amestecul de apă în bolul cu făină. Frământați aluatul. Acoperiți bolul cu aluat cu un capac și lăsați-l pentru 15 minute.

4. Pregătiți umplutura: puneți carnea tocată într-un bol aparte.

5. Curățați ceapa și tocați-o cuburi mici. Adăugați ceapa în bolul cu carnea tocată. Potriviți ingredientele din bol cu sare și piper negru măcinat.

6. Apoi adăugați treptat apa și omogenizați umplutura.

7. Puneți aluatul pe masa înfăinată și împărțiți-l în 12 părți egale, cu greutatea de 65 g fiecare. Formați bile din aluatul împărțit.

8. Luați o bilă de aluat, puneți-o pe masa înfăinată și întindeți un blat cu diametrul de 25 cm. Răspândiți pe 1/2 de blat 1 lingură plină de umplutură. Acoperiți umplutura cu a doua jumătate de blat, modelând un șuberec. Lipiți bine marginile, apoi aplatizați-le, folosind o furculiță, precum în poza de mai jos. Procedați similar cu aluatul și umplutura rămasă.

9. Prăjiți șuberecele într-o tigaie încinsă cu o cantitate mai mare de ulei vegetal, câte 1 minut pe fiecare parte. Apoi mai prăjiți-le până vor fi gata și se vor rumeni frumos pe ambele părți. Serviți deliciul cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1