Șuberece stratificate cu carne, deosebit de aromate și foarte gustoase! Aflați secretul unei gustări cu crustă crocantă și umplutură suculentă!

Vă prezentăm o rețetă de șuberece delicioase cu carne. Aluatul se prepară pe bază de votcă. Acesta se pregătește simplu, iese întotdeauna crocant și stratificat. Obțineți niște șuberece crocante și aromate, cu o umplutură suculentă și gustoasă. Savurați gustul uimitor al aluatului și carnea delicioasă ce completează această capodoperă culinară. Doar priviți cât de apetisante sunt!

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

– 3-4 pahare de făina

– 0,5 pahar de apă

– 1 lingură de votcă

– 1 ou

– 2 linguri de ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

– 700 g de carne tocată

– 400 g de ceapă

– 1 pahar de chefir

– sare

– piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Fierbeți într-o cratiță apa cu sare și ulei. Imediat adăugați 0,5 pahar de făină cernută și amestecați într-un tempou mai rapid. Lăsați să se răcească.

2. Adaugați oul și votca. Amestecați. Treptat adăugați făina cernută (cât va lua aluatul) și frământați un aluat omogen. Acoperiți cratița cu un prosop și lăsați aluatul pentru 1 oră (dacă nu dispuneți de suficient timp, lăsați aluatul doar pentru 10 minute).

3. Preparați umplutura: tocați ceapa. Pisați-o cu un pisălog, cu sare și piper negru măcinat. Într-un bol, amestecați ceapa cu carnea tocată și chefirul.

4. Tăiați din aluat o porție de dimensiunea unei mingi de tenis. Întindeți aluatul într-un blat subțire.

5. Aranjați umplutura pe o jumătate de blat. Acoperiți umplutura cu cealaltă jumătate de aluat și lipiți marginile. Apăsați puțin umplutura, îndepărtând aerul.

6. Prăjiți șuberecele pe o tigaie încinsă cu ulei (cu o cantitate mare de ulei), pe ambele părți, până se vor rumeni.

7. Aranjați-le pe un prosop de hârtie, astfel încât să îndepărtați excesul de ulei. Serviții pateurile fierbinți.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1