Ruladă de pui la borcan. Înlocuiți mezelurile din comerț cu acest produs de casă sănătos.

Echipa Bucătarul.eu vă oferă o rețetă delicioasă de ruladă de pui, preparată acasă într-un borcan. Această rețetă ingenioasă o să vă surprindă plăcut, este ușor de făcut, ingrediente banale, iar rezultatul uimitor. Rulada este foarte gustoasă și suculentă, cu gust aromat și aspect apetisant. Rulada de casă va fi și pe placul copiilor, care o vor mânca cu poftă la micul dejun. Savurați-o cu plăcere!

Ingrediente

– 600 g de carne de pui

– 1 lingură cu vârf de gelatină

– 1 linguriță de ierburi uscate italiene

– 1 cățel de usturoi

– 1 linguriță de condimente pentru grătar

– sare și piper proaspăt măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pentru prepararea ruladei de pui trebuie să folosiți atât file de pui cât și carne de pe pulpe. Carnea de pe pulpe îi va da șuncii un gust delicios și suculent. Tăiați carnea în bucăți medii, asezonați-le cu sare și piper, adăugați usturoiul mărunțit, gelatina și condimentele. Amestecați bine toate ingredientele și lăsați să stea timp de 15-20 de minute.

2. Tăiați o pungă de copt de lungimea necesară și legați un capăt cu ață. Puneți punga într-un borcan de staniu (cu volumul de aproximativ 600 ml) și puneți carnea cât mai strâns în pungă, legați capătul rămas.

3. Coaceți rulada la cuptor la 190 de grade timp de aproximativ o oră. Puneți borcanul în tavă, deoarece se poate scurge sucul din carne. Lăsați rulada să se răcească în borcan, dați-o peste noapte la frigider, apoi scoateți-o din pungă și tăiați-o.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!