Supă Cehoslovacă cu carne tocată – atât de sățioasă, încât nu veți mai dori felul doi!

Vă prezentăm rețeta unei supe deosebit de delicioase și aromate. Supa Cehoslovacă este un fel de mâncare cald delicios, aromat și foarte sățios. După o astfel de supă, nu mai este nevoie să serviți și felul doi. Bucurați-i pe cei dragi cu un deliciu special, ce cu siguranță va fi pe placul tuturor.

INGREDIENTE

– 600 g de carne tocată

– 600 g de varză proaspătă

– 2 cepe

– 2 morcovi

– 2 ardei grași roșii

– 2 roșii

– 1 legătură de verdeață (mărar, pătrunjel)

– 1 linguriță de zahăr

– 1 lingură suc de lămâie

– 2 linguri ulei de măsline

– 2 linguri de unt

– 2 l de apă (clocotită)

– sare

– piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Tocați varza. Spălați roșiile și tăiați-le în jumătate. Dați-le prin răzătoare, astfel încât să obțineți un piure din miez de roșii.

2. Încălziți 1 lingură ulei de măsline și 1 lingură de unt (într-o tigaie sau alt vas de mărimea potrivită). Prăjiți varza tocată în amestecul de ulei cu unt, până aceasta va căpăta o culoare caramel. Potriviți cu sare și amestecați.

3. Adăugați la varză roșiile și zahărul. Amestecați. Prăjiți până se va evapora lichidul.

4. Curățați și tocați o ceapă. Într-o tigaie, turnați 1 lingură ulei de măsline și 1 lingură de unt. Prăjiți ceapa în tigaia încinsă, până se rumenește.

5. Adăugați la ceapă carnea tocată. Potriviți cu sare și piper negru măcinat. Amestecați. Prăjiți până carnea va fi gata și se va evapora lichidul.

6. Curățați ceapa, morcovul și ardeiul gras. Tăiați legumele cuburi.

7. Pregătiți o cratiță cu volumul de 4 l. Aranjați în aceasta carnea tocată și legumele tăiate cuburi. Turnați 2 l de apă și puneți cratița pe foc. Aduceți până la fierbere și fierbeți până legumele vor fi gata. Potriviți supa cu sare și piper negru măcinat.

8. Adăugați în cratiță varza și amestecați. Fierbeți timp de 5 minute.

9. Adăugați în supă verdeața tocată și sucul de lămâie. Peste 60 de secunde luați cratița de pe foc. Gustați supa. Dacă e nevoie, potriviți-o cu sare sau piper negru măcinat. Acoperiți cratița cu un capac și lăsați supa la temperatura camerei pentru 15 minute.

10. Serviți supa cu smântână și verdeață tocată.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1