Supă cremă de morcovi cu susan și miso – un deliciu sănătos și hrănitor pentru cină

“Supa cremă de morcovi cu susan și miso” este o mâncare delicioasă, sănătoasă și hrănitoare, ideală pentru serile reci sau atunci când vă plictisiți de bucatele tradiționale. Această supă vegetariană este foarte aromată, are o culoare intensă, o consistență cremoasă și un gust minunat. Datorită ghimbirului și pastei miso, această supă se transformă într-o explozie de gusturi, care te cuceresc instantaneu. Serviți supa caldă și bucurați-vă de toți nutrienții pe care-i conține!

Ingrediente

– 2 linguri de ulei de măsline

– 900 g de morcovi

– 1 ceapă mare

– 4 căței de usturoi medii (sau 6 căței mici)

– 1 lingură de ghimbir (sau mai mult după gust)

– 4 pahare de supă de legume

– 1/4 pahar de pastă miso albă (sau după gust)

– ulei de susan prăjit după gust

– 2 fire de ceapă verde

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Curățați morcovii și tăiați-i mărunt. Curățați cățeii de usturoi și mărunțiți-i. Radeți ghimbirul sau mărunțiți-l. Tăiați mărunt ceapa. Încălziți uleiul de măsline într-o cratiță mare la foc mediu. Adăugați morcovii, ceapa și usturoiul. Prăjiți legumele până ceapa va deveni transparentă, timp de aproximativ 10 minute.

2. Adăugați supa de legume și ghimbirul. Acoperiți cratița cu capac și fierbeți până morcovul va deveni moale, amestecând din când în când, timp de aproximativ 30 de minute.

3. Amestecați supa cu blenderul până veți obține o consistență omogenă și cremoasă. Bateți într-un bol mic pasta miso și 1.5 pahare de supă. Turnați amestecul obținut în cratița cu supă și asezonați cu sare și piper după gust. Mai adăugați miso, dacă este necesar. Turnați supa în boluri, turnați deasupra ulei de susan și presărați ceapa verde. Serviți supa imediat.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!