Supă cremoasă cu ciuperci și orez – un prânz deosebit de delicios și sățios!

Dacă doriți să diversificați puțin meniul de fiecare zi, rețeta de mai jos este exact ceea de ce aveți nevoie. Vă prezentăm o rețetă simplă de supă cremoasă cu ciuperci și orez, pregătită în cuptorul multifuncțional. Din cele mai simple ingrediente obțineți un prânz aromat, apetisant și sățios, ce va fi pe placul tuturor.

INGREDIENTE

-4 aripi de pui (sau pulpe)

-2 linguri ulei de măsline (sau de floarea soarelui)

-400 g de ciuperci champignon

-1 morcov

-1 ceapă

-1 lingură de făină

-sare

-piper negru măcinat

-2.5 l de apă

-1 pahar de orez cu bob lung

-2/3 pahar de frișcă (smântână)

-1 frunză de dafin

-pătrunjel

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați carnea de pui. Tăiați aripile de pui în jumătate (dacă folosiți pulpe, tăiați-le bucăți mai mici).

2. Turnați în bolul cuptorului multifuncțional uleiul de măsline și porniți-l la regimul de “Prăjire”. Lăsați uleiul să se încingă, apoi prăjiți aripile timp de 6-8 minute pe fiecare parte.

3. Curățați și spălați ceapa cu morcovul. Tăiați-le jumătăți de rondele sau tocați-le cuburi. Prăjiți-le împreună cu carnea, timp de aproximativ 10 minute. Amestecați mai des.

4. Spălați ciupercile și aranjați-le pe un prosop de bucătărie. Tăiați-le felii. Adăugați-le în bolul cu carne și prăjiți-le până se va evapora tot lichidul, iar ciupercile se vor rumeni (timp de 10-12 minute).

5. Adăugați în bol făina și amestecați.

6. Cu un jet subțire, turnați frișca și amestecați. Potriviți cu sare și piper negru măcinat.

7. Spălați orezul, apoi adăugați-l în bol. Turnați apa fierbinte și amestecați. Porniți regimul de ”Înăbușire” pentru 45 de minute.

8. Adăugați frunza de dafin și pătrunjelul tocat. Acoperiți bolul cu un capac și lăsați-l la temperatura camerei pentru 10-15 minute. Serviți supa presărată cu pătrunjel tocat.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1