Supă cu găluște de cașcaval – nu va rămâne nimic în cratiță pentru a doua zi! Un prânz gustos, sățios și ușor în același timp!

Vă prezentăm o rețetă de supă cu găluște de cașcaval, deosebit de apetisantă. Deși felul de mâncare se prepară simplu și într-un timp record, rezultatul este demn de toate laudele. Datorită combinației perfecte a celor mai accesibile ingrediente, obțineți un prânz deosebit de gustos și aromat. Supa frumoasă și delicioasă, preparată după rețeta de mai jos, deja a cucerit milioane de oameni.

INGREDIENTE

– 2,5 l de supă sau apă

– 1 ceapă

– 1 morcov

– 5 cartofi

– 4 linguri de ulei vegetal

– verdeață

– sare

– piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU GĂLUȘTE 

– 100 g de cașcaval olandez

– 1 ou

– 100-130 g de făină

– 2 linguri de unt moale

– sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Preparați aluatul pentru găluște: dați prin răzătoarea mică cașcavalul. Puneți-l într-un bol și adăugați untul moale, făina cernută, oul și sarea. Frământați un aluat fin și moale. Dați aluatul la frigider pentru 30 minute.

2. Curățați și spălați cartofii. Tăiați-i cuburi și puneți-i în cratița cu supa ce fierbe. Potriviți cu sare și piper negru măcinat.

3. Spălați și curățați ceapa și morcovul. Dați legumele prin răzătoarea mare și prăjiți-le puțin într-o tigaie încinsă cu ulei. Puneți legumele în cratița cu supă.

4. Scoateți aluatul din frigider și formați niște bile mici, de mărimea unei alune (nu mai mari, deoarece nu se vor pregăti complet). Puneți bilele în supă, câte una. Amestecați și fierbeți supa timp de 5-10 minute, până găluștele vor fi gata.

5. Spălați verdeața și uscați-o cu un prosop de hârtie. Tocați verdeața. Adăugați-o în cratița cu supă și opriți focul. Turnați supa în farfurie și serviți-o cu smântână.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1