Supă cu găluște picante – un prânz perfect pentru toată familia!

Vă prezentăm o rețetă de supă cu găluște picante – un prânz deosebit de delicios. Datorită unei combinații reușite de ingrediente, obțineți un deliciu extrem de apetisant, sățios și aromat. Deși aceasta se prepară foarte simplu, rezultatul vă va surprinde plăcut. Timpul petrecut la bucătărie pentru prepararea acestei supe va fi o adevărată plăcere.

INGREDIENTE

– 5 cartofi

– 1 ceapă

– 2,5 l de apă (sau supă)

– ulei vegetal

– sare

– piper negru măcinat

– verdeață după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU GĂLUȘTE   

– 2 ouă

– 3 căței de usturoi

– 1 priză de sare

– făină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Curățați și spălați cartofii. Tăiați-i cuburi mici.

2. Turnați apa într-o cratiță, adăugați sare și aduceți-o până la fierbere. Adăugați cartofii și fierbeți-i timp de 15-20 de minute.

3. Curățați usturoiul și tocați-l. Spălați verdeața și tăiați-o mărunt.

4. Bateți ouăle. Adaugați usturoiul și o priză de sare. Amestecați bine și adăugați făina cernută. Frământați aluatul. Obțineți un aluat dens, asemănător cu cel pentru pelmeni. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l pentru câteva minute.

5. Curățați ceapa și morcovul. Tăiați ceapa cuburi, iar morcovul dați-l prin răzătoarea mare. Prăjiți ceapa pe o tigaie încinsă cu ulei, timp de 2 minute. Adaugați morcovul. Amestecați legumele și înăbușiți-le timp de 3-5 minute.

6. Formați bile din aluat și dați-le în cratița cu cartofi. Faceți focul mare și aduceți supa până la fierbere. Fierbeți supa până găluștele se vor ridica la suprafață.

7. Adaugați legumele înăbușite și fierbeți supa timp de 5 minute. Luați cratița de pe foc și presărați supa cu verdeață.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1