Supă de ciuperci! Vei vrea neapărat și a doua porție!

Se zice că strămoșii noștri au gătit prima supă de ciuperci imediat ce au descoperit focul. Vechii bucătari făceau o supă-cremă asemănătoare din cereale prăjite și măcinate. Mai târziu bucătăria europeană ne-a dăruit această supă-cremă care a cucerit întreaga lume și acum intră în meniul fiecărui restaurant de vază.

Supa cremă, de obicei, se gătește din ciuperci champion cu legume și frișcă. Ciupercile devin mult mai gustoase în combinație cu lactatele. Este un fel de mâncare foarte sățios, aromat și cu un gust fin.

INGREDIENTE

-300 g de ciuperci champion

-500 g de cartofi

-1 morcov

-1 ceapă

-3 linguri de ulei

-2 litri de apă

-200 ml de frișcă

-1 foaie de dafin

-sare, după gust

-piper, după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Tăiați cuburi mici ceapa, morcovul și cartofii.

2. În cratița în care veți fierbe supa, turnați puțin ulei. Apoi căliți ceapa. Adăugați morcovul și căliți-l 1 minute. Amestecați continuu.

3. Adăugați cartofii și înăbușiți-i 2 minute. Nu mai adăugați ulei.

4. Fierbeți separat 2 litri de apă și turnați-i deasupra legumelor. Adăugați foaia de dafin și fierbeți supa până se înmoaie legumele, aproximativ 15 minute din momentul fierberii.

5. Până fierbe supa, pregătiți ciupercile. Spălați-le, uscați-le și tăiați-le cuburi mici. Prăjiți-le în ulei până se evaporă lichidul, la sfârșit adăugați piperul și sarea.

6. Luați din cratiță foaia de dafin și faceți supa piureu cu ajutorul unui mixer vertical. Adăugați ciupercile prăjite și amestecați bine.

7. Turnați în supă frișca, sărați după gust și aduceți supa la punctul de fierbere. Stingeți focul și lăsați-o să se răcorească puțin,aproximativ 10 minute.

8. Supa poate fi servită! Serviți-o cu crutoane, verdețuri sau cașcaval.

Este imposibil să găsești o persoană care nu ar fi cucerită de această supă de ciuperci cu frișcă. Puteți înlocui apa simplă cu bulion de legume sau de carne. De asemenea, puteți adăuga diferite condimente nucșoară, busuioc, muștar și o crenguță de cimbru. Acestea vor da un gust mai viu și mai intens.

Supa cremă se prepară foarte repede și va fi pe placul celor care nu prea mănâncă ciorbe. Poate fi servită la prânz sau la cină.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1