Cea mai gustoasă supă cu găluște de cașcaval – toți ai casei vor mai cere o porție!

Vă prezentăm o rețetă de supă delicioasă de legume, cu bile de cașcaval. Acestea completează perfect supa și oferă legumelor un gust mai intens. Transformați o supă simplă într-o adevărată capodoperă culinară, ce va fi pe placul tuturor. Experimentați cu condimentele preferate și bucurați-vă de fiecare dată de un prânz perfect.

INGREDIENTE

-2.5 l supă de pui

-1 morcov

-5 cartofi

-1 ou

-4 linguri ulei de floarea soarelui

-1 ardei gras

-1 ceapă

-100 g de cașcaval

-100 g de făină

-70 g de unt

-condimente khmeli-suneli

-sare

-pătrunjel

-piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Dați cașcavalul prin răzătoarea mică. Amestecați-l cu untul moale (la temperatura camerei), oul, făina, o priză de sare și condimente khmeli-suneli după gust.

2. Redați-i amestecului obținut o formă rotundă și dați-l la frigider pentru 30 de minute.

3. Spălați, curățați și tăiați cartofii cuburi.

4. Puneți cratița cu supă pe foc. Când aceasta va începe să clocotească, adăugați în cratiță cartofii.

5. Curățați și tocați ceapa. Curățați morcovul și dați-l prin răzătoare. Într-o tigaie (mai adâncă) cu ulei încins, prăjiți ceapa cu morcovul ras (timp de 5 minute).

6. Curățați și tăiați ardeiul gras cuburi. Adăugați-l în tigaia cu ceapă și morcov. Potriviți cu piper negru măcinat și amestecați. Prăjiți timp de câteva minute, apoi luați tigaia de pe foc.

7. Adăugați legumele prăjite în cratiță. Aduceți supa până la fierbere, apoi faceți focul mai mic și fierbeți timp de 15 minute.

8. Formați din aluatul cu cașcaval bile mici. Câte una, adăugați bilele în cratiță și amestecați. Fierbeți timp de 10-15 minute. Dacă e necesar, mai adăugați sare sau piper negru după gust.

9. Serviți supa caldă, presărată cu verdeață tocată.

Notă: Vei obține o supă deosebit de apetisantă dacă veți folosi ardei gras de diverse culori sau mazăre verde. Mazărea se adăugă în cratiță odată cu legumele prăjite. În timpul fierberii bilele de cașcaval se măresc în volum.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1