Supă cu găluște de cașcaval – rețeta care a cucerit milioane de oameni!

Supa cu găluște de cașcaval este un prânz deosebit de delicios și aromat. Deși acesta se prepară foarte simplu, rezultatul vă va surprinde plăcut. Datorită unei combinații bine echilibrate de cele mai simple ingrediente, veți obține o adevărată capodoperă culinară. Fiți gata pentru a pregăti o porție dublă a acestui deliciu.

INGREDIENTE

-100 g de cașcaval

-100 g de unt

-1 ou

-1 ardei gras (roșu)

-1 morcov mare

-1 ceapă

-3-4 cartofi

-1 legătură de verdeață

-ulei de floarea soarelui rafinat

-făină

-sare

-piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Într-un bol mai mare, dați cașcavalul prin răzătoarea mică. Scoateți untul din frigider, astfel încât acesta să se încălzească.

2. Curățați și spălați morcovul. Dați-l prin răzătoarea mare.

3. Curățați și tocați ceapa (cât mai mărunt).

4. Spălați și curățați cartofii. Tăiați-i felii sau cuburi.

5. Spălați și curățați ardeiul gras. Îndepărtați cotorul cu semințe și tăiați-l cuburi.

6. Amestecați cașcavalul ras cu untul moale (la temperatura camerei) și oul. Adăugați făină și amestecați. Trebuie să obțineți un aluat dens.

7. Spălați și tocați verdeața. Adăugați-o în bolul cu aluat și amestecați. La dorință, puteți folosi verdeață uscată. Formați din aluatul obținut bile mici, cu diametrul de aproximativ 1 cm. Aranjați-le pe un platou. Dacă aluatul nu are o consistență potrivită, dați-l la frigider pentru 2 ore, apoi formați bilele.

8. Turnați 3 l de apă într-o cratiță. Puneți cratița pe foc și aduceți apa până la fierbere. Adăugați în cratiță sarea și cartofii.

9. Prăjiți ceapa și morcovul într-o tigaie cu ulei încins. Adăugați în tigaie ardeiul gras și amestecați. Prăjiți timp de câteva minute, până legumele vor deveni moi.

10. Adăugați legumele prăjite în cratiță. Amestecați și fierbeți supa până cartofii vor fi aproape gata.

11. Gustați supa. Dacă e necesar, mai adăugați sare sau piper negru măcinat.

12. Adăugați bilele de cașcaval în cratiță (câte una). Amestecați și fierbeți supa până gățuștele se vor ridica la suprafață.

13. Acoperiți cratița cu un capac și fierbeți supa timp de încă 5 minute. Luați cratița de pe foc.

14. Lăsați cratița acoperită pentru încă 10 minute, apoi turnați supa în farfurii. La dorință, serviți supa cu crutoane (cu usturoi).

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1