Surprindeți oaspeții cu un tort de clătite cu pui și ciuperci. Gustos, aspectuos și ușor de preparat.

Dacă doriți să vă impresionați oaspeții cu un tort cu umplutură sărată, atunci alegeți această rețetă și veți primi o mulțime de aprecieri. “Tortul de clătite cu pui și ciuperci” se prepară foarte ușor, este delicios și poate fi servit ca fel principal sau ca aperitiv pentru orice ocazie festivă.

Are două tipuri de umpluturi: piept de pui cu smântână și ciuperci prăjite cu ceapă, tortul se așează în straturi, se presară cu cașcaval și se coace la cuptor. Desigur că puteți folosi orice fel de umplutură, puteți face tortul cu umplutură dulce, dacă doriți. Acest tort este foarte consistent, arată fabulos, umplutura este suculentă, clătitele foarte fine… ce poate fi mai gustos? Încercați acum această rețetă și bucurați-i pe cei dragi cu bucate spectaculoase din ingrediente simple!

Ingrediente

-12 clătite subțiri preparate după rețeta preferată

-1 piept de pui (fiert sau prăjit)

-smântână (maioneză)

-150-200 g de cașcaval tare, ras

-ciuperci (champignon sau de alt tip)

-1 ceapă

-ulei pentru prăjit

-sare și piper după gust

-unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Preparați clătitele după rețeta preferată sau vă puteți inspira de aici: O rețetă formidabilă pentru clătite frumoase și delicioase. Simplu și original, Cele mai delicioase clătite din lume, Clătite vaporoase și pufoase – o rețetă magică. Clătitele trebuie să fie aproximativ de mărimea formei de copt. Ungeți forma din abundență cu unt.

2. Preparați două tipuri de umpluturi: prima umplutură este pieptul de pui fiert sau prăjit – tăiați-l mărunt și amestecați-l cu smântână, sare și piper. Puteți adăuga un pic de maioneză. A doua umplutură este din ciuperci prăjite cu ceapă.

3. Asamblarea tortului. Puneți prima clătită în formă. Apoi așezați 3 clătite, astfel încât marginile să fie atârnate de părțile laterale ale formei.

4. Puneți umplutura în straturi, mai întâi puneți umplutura de pui și presărați cașcavalul ras. Apoi puneți o clătită și deasupra – umplutura de ciuperci și presărați din nou cașcaval ras. Repetați straturile de câteva ori până veți obține 5-6 straturi.

5. Ridicați marginile clătitelor suspendate și acoperiți tortul. Puneți deasupra câteva bucăți de unt și un pic de smântână.

6. Coaceți în cuptorul încins timp de 20 de minute, până când cașcavalul se va topi.

7. Acoperiți forma de copt cu o farfurie și întoarceți atent și rapid tortul pe farfurie și serviți-l imediat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1