Tartă cu brânză și ananas

Tarta cu brânză și ananas este una delicioasă, pufoasă, fină și ușoară, excelentă alături de o cană cu ceai. Este o rețetă simplă, dar în același timp cu un gust fabulos, umplutura fiind una armonioasă – brânza și ananasul reprezintă cireașa de pe tort a tartei. Acest desert nu va lăsa pe nimeni indiferent, încercați și o să vă convingeți!

Ingrediente pentru aluat

– 300 g de făină de grâu

– 200 ml de chefir sau lapte acru

– 180 g de zahăr

– 100 ml de ulei

– 2 ouă

– 12 g de praf de copt

– ulei pentru uns forma

Ingrediente pentru umplutură

– 250 g de brânză de vaci

– 1 ou

– 3 linguri de zahăr

– 1 pachețel de vanilie

– 1 borcan de ananas conservat (bucățele)

Mod de preparare

1. Aluatul. Combinați într-un bol adânc chefirul, ouăle și zahărul. Amestecați toate ingredientele cu un tel, turnați uleiul și amestecați din nou.

2. Adăugați făina cernută și praful de copt. Amestecați bine cu o lingură sau cu o spatulă până la omogenizare. Veți obține un aluat de consistența smântânii dense.

3. Pregătiți umplutura: amestecați într-un bol brânza, zahărul, oul și vanilia. Scurgeți bucățelele de ananas.

4. Ungeți forma de copt cu ulei (am folosit o formă detașabilă cu diametrul de 22 cm). Puneți aluatul în formă și nivelați.

5. Puneți deasupra jumătate din cantitatea de umplutură sub formă de “insulițe”. Așezați bucățelele de ananas pe aluat și pe “insulițele” de brânză, apoi puneți iarăși insulițele de brânză.

6. Puneți tarta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coaceți timp de aproximativ 50 de minute. Faceți testul cu scobitoarea.

7. Lăsați tarta gustoasă și aerată să se răcească, apoi o scoateți din formă și o tăiați în felii.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1