Tartă cu ceapă – un deliciu ce va fi placul celui mai iscusit gurmand!

Vă prezentăm o rețetă de tartă delicioasă cu ceapă. Aceasta este o gustare mai puțin obișnuită, aromată și apetisantă, ce se prepară uimitor de simplu. Este o tartă fină și sățioasă, cu un aluat moale și pufos, ce va fi pe placul tuturor. Bucurați-i pe cei dragi cu un deliciu fascinant, ce nu va lăsa pe nimeni indiferent.

INGREDIENTE

– 150 g brânză de vaci

– 250 g de făină

– 3 ouă

– 70 ml de lapte

– 70 ml de ulei vegetal

– 8 cepe

– 3-4 căței de usturoi

– 2 lingurițe de nucșoară

– 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

– 250 g de smântână 20%

– linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Frecați brânza cu 0.5 linguriță de sare. Adăugați uleiul și laptele. Amestecați. Treptat, adăugați făina cu bicarbonatul de sodiu. Frământați un aluat moale. Redați-i o formă rotundă și dați-l la frigider.

2. Curățați ceapa și tăiați-o jumătăți de rondele. Prăjiți-o într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenește. Adăugați usturoiul presat, sarea, 1 linguriță de nucșoară și amestecați. Gătiți încă timp de câteva minute.

3. Tapetați o formă de copt cu hârtie (24 cm în diametru). Aranjați aluatul într-un blat și formați bordura. Turnați în formă umplutura pregătită.

4. Bateți ouăle cu smântâna și 1 linguriță de nucșoară. Potriviți cu sare. Turnați amestecul obținut în forma de copt. Coaceți tarta în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 25-30 de minute, până se rumenește.

5. Lăsați tarta să se răcească în forma de copt.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1