Tartă cu ciocolată irezistibilă. Iubitorii de dulce nu vor putea rezista tentației!

“Tarta cu ciocolată” este un desert uimitor, care se prepară ușor, din ingrediente simple și are un gust divin. Aceasta tartă te cucerește din prima bucățică, oferindu-ți clipe de plăcere și bună dispoziție.

Tarta conține multă ciocolată, atât blatul, cât și umplutura și glazura sunt preparate din ciocolată, de aceea este destinată tuturor iubitorilor de ciocolată și nu doar. Serviți tarta cu un ceai fierbinte negru. Încercați acest desert extraordinar și vă veți îndrăgosti iremediabil!

Ingrediente

– 450 g de ciocolată neagră

– 250 g de unt

– 600 ml de frișcă grasă

– 4 ouă

– 3 linguri de lapte

– 150 g de făină

– 4 linguri de cacao

– 50 g de zahăr

– sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Mărunțiți 100 g de unt și amestecați-l cu zahăr și lapte, adăugați o priză de sare. Combinați făina cu cacao și încorporați treptat amestecul în aluat până la omogenizare.

2. Dați aluatul la congelator timp de 15 minute. Apoi întindeți-l și așezați-l într-o formă de copt, formând bordurile. Pentru un aspect mai frumos al tartei, nivelați marginile bordurilor cu un cuțit.

3. Dați blatul la cuptor timp de 15 minute la 180 de grade.

4. Între timp preparați umplutura. Amestecați 100 g de unt cu ciocolata mărunțită (300 g). Aduceți frișca (500 g) la fierbere și adăugați-o în ciocolată. Amestecați compoziția până la omogenizare.

5. Bateți separat 4 albușuri și 2 gălbenușuri. Adăugați-le în compoziția de ciocolată atent și treptat.

6. Turnați masa de ciocolată deasupra blatului și coaceți tarta la 180 de grade timp de 25 de minute. Lăsați tarta să se răcească timp de 2 ore.

7. Preparați glazura: topiți 150 g de ciocolată și 50 g de unt. Aduceți frișca aproape de fierbere și turnați-o în ciocolată. Turnați glazura deasupra tartei reci și lăsați-o să stea timp de o oră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1