Tartă cu lămâie în 3 straturi – o bunătate cu o aromă ce se răspândește în toată casa!

Prăjiturile cu lămâie sunt foarte populare în diverse țări. Desertul cu lămâie este prezent în bucătăria națională turcească, armeanească, azeră, georgiană. Vă prezentăm rețeta unei tarte cu lămâie în 3 straturi – desert delicios venit din bucătăria națională tătară. Prăjiturile tătărești sunt la fel de delicioase și faimoase, precum deliciile preparate din carne.

Ingrediente

-2 pahare de făină

-120 g de miere

-270 g de unt

-1 lămâie

-6 linguri de zahăr

-150 ml de lapte

-7 g de drojdii uscate

-1 priză de scorțișoară

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Dizolvați în laptele cald 2 linguri de zahăr și drojdiile. Lăsați amestecul la temperatura camerei timp de 20 de minute.

2. Adăugați 200 g de unt moale. Treptat adăugați și făina cernută. Frământați aluatul. Acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l să stea la temperatura camerei timp de 15-20 de minute.

3. Curățiți lămâia de coajă și sâmburi. Mărunțiți lămâia cu ajutorul mașinii de tocat carne sau a unui robot de bucătărie. Amestecați-o cu mierea și scorțișoara.

4. Împărțiți aluatul în 3 părți. Întindeți fiecare porție de aluat într-un blat subțire. Ungeți cu unt (aproximativ 20 g) o formă de copt nu prea adâncă și aranjați în aceasta blatul.

5. Aranjați pe blat o parte din amestecul cu lămâie. Urmează al doilea blat și crema de lămâie rămasă. Acoperiți cu al treilea blat și prindeți marginile. Ungeți tarta cu untul rămas și presărați cu zahăr.

6. Coaceți tarta în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 70°C timp de 30 de minute. Măriți temperatura până la 180°C și coaceți încă timp de 30 de minute.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1