Tartă cu ouă și ceapă verde. Ce poate fi mai simplu și gustos?

Sunteți în căutarea unei rețete ușoare și gustoase pentru zilele călduroase de vară? Echipa Bucătarul.eu vă oferă o rețetă de tartă delicioasă, care conține multă verdeață, este foarte aromată și apetisantă. Această tartă se prepară foarte ușor, din ingrediente accesibile și este potrivită pentru micul dejun sau cină. Nu ezitați să preparați această mâncare lejeră în sezonul estival!

INGREDIENTE

-300 g de făină

-400 ml de chefir (iaurt)

-4 ouă (2 ouă pentru aluat și 2 ouă pentru umplutură)

-160 g de unt

-1 priză de sare

-2 linguri de zahăr

-1.5 lingurițe de praf de copt

-1 legătură de ceapă verde

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Fierbeți ouăle pentru umplutură, lăsați-le să se răcească și curățați-le. Spălați ceapa verde, tăiați-o și prăjiți-o ușor în puțin ulei, adăugați sare și piper după gust și ouăle fierte tăiate cubulețe.

2. Preparați aluatul: topiți untul, adăugați zahărul, sarea, ouăle și chefirul. Amestecați într-un bol separat făina și praful de copt, combinați amestecul uscat cu cel lichid.

3. Ungeți forma de copt cu ulei și turnați mai mult de jumătate de aluat. Distribuiți umplutura uniform și turnați deasupra aluatul rămas.

4. Coaceți tarta la 200 de grade timp de 35 de minute. Scoateți tarta din cuptor, acoperiți-o cu un prosop și lăsați-o să se răcească.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1