Tartă de clătite cu brânză de vaci – un deliciu de te lingi pe degete!

Se cunosc o mulțime de feluri de mâncare din clătite: plăcintă din clătite cu carne de pui, clătite cu diverse umpluturi, budincă sau chiar torturi de clătite.

Astăzi echipa Bucatărul.eu vrea să vă răsfețe cu o rețetă delicioasă și nemaipomenită de tartă din clătite cu umplutură de brânză. Este o adevărată vedetă culinară, foarte gustoasă, scăldată în sos dulce de smântână, de te lingi pe degete!

Ingrediente de bază

– 10-12 clătite subțiri

Ingrediente pentru umplutură

– 500 g de brânză de vaci

– 1-2 linguri de zahăr

– 1 ou

– 1 pachețel de zahăr vanilat

– caise uscate sau stafide

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru sos

– 2 ouă

– 2-3 linguri de zahăr

– 3 linguri de smântână de 20-25%

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Preparați clătitele după rețeta preferată. Vezi aici câteva rețete: Cele mai delicioase clătite din lume, Rețetă de aluat pentru clătite făcut în sticlă, Clătite vaporoase și pufoase – o rețetă magică.

2. Pregătiți umplutura. Amestecați brânza cu ou, zahăr și zahăr vanilat. Adăugați caisele uscate și tăiate sau stafidele și amestecați.

3. Puneți umplutura în mijlocul clătitelor și rulați-le sub formă de role. Așezați-le în formă de spirală într-o tavă rotundă, unsă preventiv cu unt.

4. Preparați sosul pentru tarta de clătite. Bateți ușor ouăle cu zahăr, adăugați smântâna și amestecați până obțineți o masă omogenă.

5. Acoperiți uniform cu acest sos toată tarta de clătite și puneți tava în cuptorul preîncălzit la 190 de grade, timp de 30-35 de minute.

În final veți obține o asemenea frumusețe.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1