Tartă de varză la tigaie – doar adaug ouăle la varză și obțin un deliciu perfect!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă reușită de tartă cu varză proaspătă. ”Tarta cu varză” este un fel de mâncare delicios, aromat și apetisant, perfect pentru micul dejun, prânz sau cină. Tarta este foarte sățioasă, fragedă și savuroasă, se prepară într-un timp foarte scurt și poate fi savurată atât caldă, cât și rece, alături de sosul preferat. Gustărica cu varză proaspătă este o rețetă universală, care cu siguranță va fi pe placul tuturor.

INGREDIENTE  

– 250 g de varză tânără

– 3 ouă

– 1 ceapă

– 1 lingură amidon de porumb

– 70 g de cașcaval

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

– verdeață

– unt (pentru prăjit)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE   

1. Tăiați varza fideluță. Curățați ceapa și tăiați-o mărunt de tot. Combinați legumele într-un bol, frecați-le puțin, apoi adăugați ouăle. Amestecați bine compoziția, apoi adăugați amidonul. Omogenizați compoziția de varză.

2. Dați cașcavalul prin răzătoarea mică și adăugați-l în bolul cu varză. Potriviți compoziția din varză cu sare și piper negru măcinat după gust, apoi amestecați-o bine. Adăugați și niște verdeață tocată după gust.

3. Ungeți tigaia cu puțin unt și puneți-o pe foc. Încingeți tigaia, apoi turnați, răspândiți și uniformizați aluatul în tigaie. Prăjiți turta sub capac la foc mic, timp de aproximativ 10-15 de minute.

4. Folosind o farfurie, întoarceți turta pe partea opusă și mai prăjiți-o timp de aproximativ 7-10 minute, sub capac, până se va rumeni frumos.

5. Transferați turta rumenă și apetisantă pe o farfurie și serviți-o, alături cu sos de smântână sau cel preferat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1