Tartă delicioasă cu brânză de vaci ”Duet” – savurați două gusturi complet diferite în același desert! Un deliciu demn de toate laudele!

Vă prezentăm rețeta unei tarte delicioase cu brânză de vaci. Deși deserturile cu brânză par a fi prea simple sau chiar banale, rețeta de mai jos dovedește contrariul. Obțineți un deliciu uimitor, cu blat subțire și fin, acoperit cu două umpluturi cu gust diferit, urmate de o glazură deosebit de apetisantă. Umplutura cu brânză se obține deosebit de fină, precum un sufleu, cu două gusturi ce se combină perfect. Unde mai pui, că este o rețetă foarte simplă, căreia va face față chiar și gospodinele fără experiență în prepararea deserturilor.

INGREDIENTE PENTRU BLAT

– 80 g de unt

– 140 g de făină

– 30-40 g de zahăr pudră

– 50 g de smântână 20%

– 1/2 de lămâie (1 linguriță de coajă rasă)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

– 4 ouă

– 800 g brânză de vaci

– 30 g de mac

– 10 g de zahăr vanilat (1 pachețel)

– 35 g de amidon (de cartofi sau de porumb)

– 170 g de zahăr

– 1/2 de portocală (1 lingură de coajă rasă)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ

– 40 g de unt

– 80 g de ciocolată neagră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți ingredientele pentru blat: cerneți făina, dați coaja de lămâie prin răzătoarea mică. Tăiați untul moale (la temperatura camerei) cuburi mici.

2. Amestecați untul cu făina, zahărul pudră și coaja de lămâie. Amestecați cu mâinile, până obțineți o masă fărâmicioasă.

3. Adăugați smântâna și amestecați aluatul într-un tempou mai rapid.

4. Tapetați o formă de copt (cu diametrul de 24 cm) cu hârtie. Aranjați aluatul cu mâinile în formă și întindeți-l într-un blat. Înfigeți-l de câteva ori cu o furculiță.

5. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, timp de 15 minute. Scoateți blatul din cuptor și lăsați-l să se răcească în forma de copt.

6. Pregătiți umplutura: treceți brânza de vaci printr-o sită. Folosiți brânza de vaci scursă bine. Dacă brânza este prea umedă, este necesar să o scurgeți. Aranjați într-o strecurătoare câteva straturi de tifon, apoi puneți în aceasta brânza. Puneți o greutate deasupra și lăsați brânza să se scurgă timp de 2-3 ore. Cel mai bine e să folosiți brânza cu un nivel ridicat de grăsime. Dacă folosiți brânză degresată, este necesar să adăugați la aceasta încă 50-70 g de unt.

7. Amestecați brânza cu zahărul tos și cel vanilat. La dorință, puteți înlocui zahărul vanilat cu vanilia. Cel mai bine e să amestecați cu un blender.

8. Adăugați ouăle și continuați să amestecați. Obțineți o masă omogenă, netedă și cremoasă. La sfârșit adăugați amidonul.

9. Dați coaja de portocală prin răzătoarea mică. Străduiți-vă să dați prin răzătoare doar stratul exterior de coajă.

10. Împărțiți umplutura în 2 părți egale. Într-o porție de umplutură adăugați macul și amestecați. A doua jumătate amestecați-o cu coaja rasă de portocală. La dorință, puteți înlocui macul cu nuci tocate sau fructe uscate.

11. Aranjați bordura din hârtie de copt în forma cu blat. Turnați pe blat umplutura de brânză cu mac. Uniformizați-o folosind o lingură sau o spatulă. Apoi, turnați cu grijă umplutura cu portocală și uniformizați-o.

12. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 160°C. Dați tarta la cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute. Stingeți focul și deschideți puțin ușa cuptorului. Lăsați tarta să se răcească în cuptor timp de 15 minute.

13. Scoateți forma din cuptor și lăsați tarta să se răcească complet, la temperatura camerei.

14. Aranjați tarta pe un platou și îndepărtați hârtia de copt.

15. Pregătiți glazura: amestecați ciocolata (ruptă bucăți mici) cu untul moale. Topiți-le la baia de aburi, amestecând încontinuu. Obțineți o glazură omogenă, cu o culoare uniformă. Lăsați-o să se răcească puțin.

16. Turnați glazura caldă pe tarta cu brânză și dați-o la frigider pentru 3-4 ore.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.


Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1