Tartă delicioasă cu mere și cremă fină – un desert uimitor, ce nu va lăsa pe nimeni indiferent!

Vă prezentăm o rețetă de tartă delicioasă cu mere. Obțineți o combinație perfectă de aluat fin cu mere suculente și o cremă ușoară de smântână. Este un desert deosebit de aromat, fraged și cremos, ce se topește în gură. Bucurați-i pe cei dragi cu o astfel de prăjitură de casă și aceasta cu siguranță va deveni foarte solicitată de către toți membrii familiei.

Ingrediente pentru aluat

-2 pahare de făină

-100 g de unt moale (la temperatura camerei)

-1 ou

-1 priză de sare

-ulei

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru umplutură

-2 mere mari

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru sos

-350 g de smântână (mai grasă)

-200 g de zahăr

-3 ouă

-3 linguri suc de lămâie

-120 g de iaurt natural

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Ungeți o formă de copt detașabilă cu ulei și tapetați-o cu hârtie.

2. Pregătiți sosul: despărțiți albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile până obțineți o spumă cu vârfuri stabile. Amestecând încontinuu, adăugați zahărul.

3. Bateți gălbenușurile cu smântâna, iaurtul și sucul de lămâie.

4. Treptat, adăugați în amestecul cu gălbenușuri spuma de albușuri și amestecați fără a depune prea mult efort. Mișcați spatula în forma cifre 8. Dați amestecul obținut la frigider.

5. Într-un bol amestecați ingredientele pentru aluat. Frământați aluatul, până obțineți o masă omogenă și netedă. Aranjați aluatul obținut în forma de copt. Formați bordura.

6. Curățați mere și îndepărtați cotorul cu semințe. Tăiați-le felii. Aranjați feliile de mere într-o strecurătoare și opăriți-le. Lăsați apa să se scurgă. Aranjați merele în forma de copt, pe toată suprafața blatului.

7. Turnați în formă sosul pregătit.

8. Coaceți tarta în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de aproximativ 1 oră și 40 de minute, până se rumenește. Lăsați să se răcească și dați desertul la frigider peste noapte.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1