Tartă delicioasă cu varză – nici măcar nu trebuie să frământați aluatul!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de tartă cu varză. Aceasta este deosebit de bună pentru că se prepară rapid și fără mari bătăi de cap. Sosul lichid se face momentan, iar umplutura – cât ai clipi din ochi. Deci, este nevoie de minim pregătiri din partea dvs. Amestecați, înăbușiți, rulați și coaceți – cuptorul lucrează, iar dvs așteptați triumful culinar.

INGREDIENTE  

– 1 lipie de 160 g

– 500 g de varză

– 1 ceapă

– 1 morcov

– 1 roșie

– 1/2 linguriță de sare

– piper negru măcinat după gust

– 50 g de cașcaval

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU SOS  

– 3 ouă

– 250 ml de lapte

– 150 g de smântână

– 1/3 linguriță de sare

– piper negru măcinat după gust

– mărar după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți umplutura: tăiați varza fideluță. Curățați ceapa și tăiați-o cuburi mici. Morcovul, preventiv curățat dați-l prin răzătoarea mare. Spălați roșia, îndepărtați cotorul și tăiați-o cuburi.

2. Prăjiți ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până devine semitransparentă. Apoi adăugați morcovul ras în tigaie, amestecați și înăbușiți legumele timp de 1-2 minute. Puneți roșia tăiată cuburi în tigaia cu legume, amestecați și mai înăbușiți compoziția timp de 1-2 minute.

3. Adăugați varza în tigaie și amestecați ingredientele. Înăbușiți legumele timp de 8-10 minute, sub capac, amestecându-le periodic, până vor fi gata. Potriviți legumele cu sare și piper negru după gust. Amestecați ingredientele și opriți focul. Lăsați umplutura să se răcească puțin.

4. Pregătiți sosul: mixați într-un bol aparte ouăle cu laptele și smântâna. Potriviți compoziția cu sare și piper negru măcinat după gust și amestecați, folosind telul.

5. Luați lipia pătrată și puneți-o pe suprafața de lucru. Răspândiți umplutura pe toată suprafața lipiei. Rulați lipia. Tăiați rulada obținută în 11 felii egale.

6. Luați o formă de copt cu diametrul de 22 cm și ungeți-o generos cu unt.

7. Așezați feliile ruladei în forma de copt, precum în poza de mai jos.

8. Apoi turnați și răspândiți sosul.

9. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru 35-40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

10. Dați cașcavalul prin răzătoarea mică. Cu 10-15 minute înainte ca tarta să fie gata, presărați-o cu cașcavalul ras.

11. Așezați capodopera culinară pe un platou și decorați-o cu mărar proaspăt.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1