Aluat fraged și umplutură suculentă din fructe – un succes garantat, gata în doar 30 de minute!

Vă prezentăm o rețetă de tartă delicioasă cu caise. Obțineți un desert fascinant într-un timp record și extrem de simplu. Tarta are un aspect foarte apetisant și aromă irezistibilă, ce cu siguranță nu va lăsa pe nimeni indiferent. Bucurați-i pe cei dragi cu cea mai reușită combinație de aluat fraged delicios și fructe suculente. Dacă doriți să accentuați gustul caiselor – ungeți blatul cu gem de caise. Dacă doriți un desert mai puțin obișnuit, ungeți blatul cu gem de coacăză neagră, afine sau zmeură.

INGREDIENTE

– 250 g de făină

– 3 linguri de zahăr

– 1 priză de sare

– 2 linguri gem de caise

– 125 g de unt

– 1 gălbenuș

– 750 g de caise

– 1 lingură de apă

– ulei

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Cerneți făina. Amestecați-o cu untul moale tăiat cuburi (la temperatura camerei), gălbenușul, sarea, 1 lingură de zahăr și apa. Cel mai bine e să amestecați cu mâinile. Obțineți o masă fărâmicioasă. Redați-i aluatului o formă rotundă, înveliți-l în folie alimentară și dați-l la frigider pentru 30 de minute.

2. Pregătiți caisele: faceți pe fiecare câte două tăieturi mici, în forma de x. Turnați în vasul cu caise apă clocotită și lăsați-le pentru câteva secunde. Scurgeți apa fierbinte și imediat turnați în vasul cu caise apă rece. Tăiați-le și îndepărtați sâmburii.

3. Aranjați aluatul pe suprafața de lucru, presărată cu puțină făină. Întindeți aluatul într-un blat cu grosimea de 0.5 cm. Aranjați blatul obținut într-o formă de copt (cu diametrul de 24 cm), preventiv unsă cu ulei. Formați bordura.

4. Ungeți aluatul cu gem de caise. Aranjați în formă jumătățile de caise, cât mai dens, cu miezul orientat în sus. Presărați fructele cu zahăr și dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C pentru 30 de minute.

Notă: Serviți tarta cu înghețată sau cremă de frișcă. La dorință, puteți completa desertul cu alune, migdale sau nuci.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.


Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1