Tartă fabuloasă cu prune uscate și smântână… Este ceva magic!!!

“Prăjitura cu prune uscate și sos de smântână” este absolut demențială, blatul sfărâmicios se combină excelent cu fructele uscate și sosul gingaș de smântână. Dacă vă place desertul cu prune uscate, nuci și smântână, atunci cu siguranță veți îndrăgi acest desert fin și delicat. Preparați cu drag această tartă fabuloasă și bucurați-vă familia!

Ingrediente pentru blat

-200 g de făină

-100 g de unt

-6 linguri de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru umplutură

-350 g de smântână

-250 g de prune uscate

-100 g de nuci

-200 ml de ceai concentrat

-70 g de zahăr

-1 pachețel de zahăr vanilat (8 g)

-40 g de făină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Umplutura. Înmuiați prunele uscate în ceai timp de 4 ore. Dacă prunele sunt rigide, atunci lăsați-le peste noapte, iar dacă sunt moi, atunci nu le înmuiați. Apoi scurgeți ceaiul și umpleți prunele uscate cu nuci.

2. Blatul. Tăiați untul bucățele și frecați-l cu făină cu mâinile sub formă de firimituri. Trebuie să faceți acest lucru rapid, ca să nu se topească untul. Adăugați apa și adunați aluatul într-o bilă. Întindeți-l imediat și așezați-l într-o formă de copt detașabilă, tapetată cu hârtie de copt (diametrul de 23 cm). Formați bordurile și tăiați marginile. Înălțimea bordurilor trebuie să fie de 3 cm. Acoperiți forma cu folie alimentară și dați-o la frigider pentru 30 de minute.

3. Încălziți cuptorul la 180 de grade. Scoateți forma din frigider, înțepați aluatul cu o furculiță, ca să nu crească, acoperiți-l cu foaie de copt și presărați deasupra fasole sau mazăre. Coaceți blatul timp de 15-20 de minute, ca să se rumenească ușor. Înlăturați fasolea și hârtia de copt și distribuiți deasupra prunele umplute într-un singur strat.

4. Preparați sosul: amestecați smântâna, zahărul, zahărul vanilat și făina până la omogenizare. Turnați sosul deasupra prunelor și distribuiți-l uniform.

5. Coaceți tarta la 180 de grade până sosul se va îngroșa, timp de aproximativ 30 de minute.

6. Lăsați prăjitura să se răcească complet.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1