Când doriți ceva mai deosebit, pregătiți această tartă fină cu brânză ”Lacrimi de înger” – un desert de nota 10!

Vă prezentăm o rețetă de tartă delicioasă c brânză de vaci și bezea. Acesta este un desert perfect dacă vă doriți să pregătiți ceva original și mai puțin obișnuit. Cu o textură foarte fină și aerată, tarta poate fi servită atât la cina de familie, cât și la masa de sărbătoare. Deși se aseamănă cu un cheesecake, este un desert mai delicios, cu structură mai complexă. Bucurați-i pe cei dragi cu o astfel prăjitură de casă și laudele nu vor întârzia să apară.

INGREDIENTE PENTRU BLAT

-150 g de făină

-75 g de unt

-1 lingură de smântână

-1 priză de sare

-3 lingurițe de zahăr

-1 linguriță praf de copt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

-300 g brânză de vaci

-150 g de zahăr

-3 linguri de smântână 20%

-1 linguriță de zahăr vanilat

-3 ouă

-3 linguri de zahăr pudră sau zahăr tos

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți blatul: amestecați praful de copt cu făină, sarea și zahărul.

2. Dați untul rece prin răzătoare. Periodic înmuiați bucata întreagă de unt în amestecul cu făină. Astfel, untul nu se va lipi și nu se va topi atât de repede. Amestecați. Obțineți o masă fărâmicioasă.

3. Adăugai smântâna și iarăși amestecați. Redați-i aluatului o formă rotundă.

4. Tapetați o formă de copt cu hârtie. La fel, puteți folosi și o formă de silicon, ce nu necesită a fi tapetată cu hârtie de copt.

5. Aranjați aluatul în forma de copt, într-un blat uniform. Formați bordura.

6. Înfigeți blatul de câteva ori cu o furculiță. Coaceți-l în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 15 minute.

7. Treceți brânza de vaci printr-o sită sau amestecați-o bine cu ajutorul unui robot de bucătărie. Obțineți o pastă omogenă. Cel mai bine e să folosiți brânză de casă.

8. Despărțiți albușurile de gălbenușuri. Amestecați brânza de vaci cu zahărul tos, zahărul vanilat, smântâna și gălbenușurile. Obțineți o masă omogenă.

9. Turnați umplutura cu brânză în forma de copt. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 30 minute, până umplutura se va prinde.

 

10. Cu 10 minute înainte să fie gata, pregătiți ultimul strat al prăjiturii – bezeaua. Bateți spumă albușurile cu zahărul pudră. Obțineți o spumă densă, ce se lasă de pe lingură. Dacă veți folosi zahăr tos, veți avea nevoie de mai mult timp pentru a obține o spumă omogenă.

11. Acoperiți prăjitura cu spuma de albuș. Aranjați spuma cât mai uniform. Întoarceți forma la cuptor și coaceți încă timp de 10-15 minute, până bezeaua se va rumeni puțin.

12. Scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o să se răcească în forma de copt, timp de 2-3 ore. Deja peste 1 oră veți observa niște picături mici pe suprafața prăjiturii.

13. Dați prăjitura la frigider pentru cel puțin 1 oră. Astfel, umplutura cu brânză va deveni mai densă și prăjitura se va tăia mai simplu.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1