Tartă ”Inimă cu zmeură” – iată cum o faci să arate fenomenal! Niște pași foarte simpli și vei crea o frumusețe de prăjitură!

Vă prezentăm o rețetă de tartă delicioasă cu zmeură. Este un desert original, deosebit de aspectuos și aromat. Acesta poate fi pregătit atât pe timp de vară, cât și în plină iarnă, amintindu-ne de frumoasele zile însorite. Este un combinație perfectă de aluat fraged și fărâmicios cu zmeura aromată. Serviți tarta cu un ceai proaspăt sau o ceașcă de cafea și cuceriți dragostea tuturor cu acest desert uimitor.

Ingrediente

-1 pahar de lapte

-3.5 pahare de făină

-1/3 linguriță de sare

-2.5 linguri de zahăr

-200 g de unt moale (la temperatura camerei)

-2 lingurițe de drojdie uscată

-200 g de zmeură (frecată cu zahăr) sau gem

-1 lingură amidon de cartofi

-1 ou

-vanilie după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Aluatul poate fi amestecat atât manual, cât și cu ajutorul unei mașini de copt pâine. Dacă dispuneți de un astfel de dispozitiv, adăugați în vasul acestuia ingredientele în ordinea următoare: laptele, făina, vanilia, sarea, zahărul, untul și drojdia. Setați regimul ”Aluat”. La fel, puteți amesteca ingredientele într-un bol, până obțineți un aluat omogen. Când aluatul este gata, puneți-l într-o pungă și dați-l la frigider pentru 4 ore.

2. Împărțiți aluatul în 3 părți. Întindeți o porție de aluat într-un blat și decupați din acesta o inimă.

3. Aranjați blatul obținut pe tavă de copt, tapetată cu hârtie. Presărați blatul cu amidon. Astfel, umplutura nu va curge, iar aluatul nu va deveni umed în timpul coacerii.

4. Ungeți blatul cu un strat mai gros de zmeură cu zahăr. Presărați zmeura cu puțin amidon.

5. Întindeți o porție de aluat într-un blat și decupați din acesta o plasă, folosind un cuțit special. Tăiați marginile.

6. Aranjați plasa din aluat peste stratul cu zmeură. Lipiți bine marginile plasei de blat, de altfel aceasta se va desprinde în timpul coacerii.

7.  Redați aluatului rămas o formă cilindrică și aranjați-l în jurul blatului. Lipiți-l bine de margine. Pentru a decora marginea tartei, veți avea nevoie de un foarfece.

8. Întretăiați aluatul cu foarfecele și fixați capătul fiecărui segment, apăsând cu vârful foarfecului.

9. Decorația astfel tarta pe tot perimetrul.

10. Întindeți porția rămasă de aluat într-un blat și decupați din acesta cercuri de dimensiuni egale. Puteți folosi atât o formă specială, cât și un pahar. Aranjați cercurile într-o linie (suprapuneți puțin marginile) și rulați-le.

11. Tăiați rulada obținută, pe mijloc, în jumătate. Obțineți doi trandafiri. Aranjați marginile petalelor și redați-i trandafirului o formă potrivită.

12. Din aluatul rămas decupați alte elemente de decor, folosind forme speciale.

13. Bateți un ou cu apă, în proporție de 1:1. Ungeți tarta cu amestecul obținut. Fixați elemente de decor și ungeți-le cu ou bătut.

14. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 200°C și coaceți tarta timp de aproximativ 40 de minute. Lăsați-o să se răcească.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1