Tartă ”Regală” cu brânză de vaci!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă superbă de tartă regală cu umplutură de brânză de vaci. Desertul se prepară extrem de simplu și foarte rapid, chiar fără bătăi de cap. Din cele mai accesibile ingrediente veți obține un desert extraordinar de gustos, fin și apetisant. Bucurați familia dragă cu delicii savuroase, pregătite cu drag.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT FĂRÂMICIOS  

– 200 g de unt rece

– 3 pahare de făină cernută

– 1 pahar de zahăr

– 0,5 linguriță de sare

– 0,5 linguriță de bicarbonat de sodiu

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ  

– 500 g brânză de vaci

– 4 ouă

– 0,5 – 1 pahar de zahăr (după gust)

– vanilie pe vârful cuțitului

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți umplutura: puneți brânza de vaci într-un bol, spargeți 4 ouă și adăugați zahărul. Bateți ingredientele din bol, folosind un blender. Adăugați vanilia și bateți ingredientele, până veți obține o masă omogenă.

2. Pregătiți aluatul: dați untul rece prin răzătoarea mare. Puneți-l într-un bol și adăugați zahărul, bicarbonatul de sodiu, sarea și făina cernută. Frecați ingredientele până veți obține un aluat fărâmicios.

3. Ungeți generos o formă detașabilă de copt cu unt. Așezați 1/2 din cantitatea de aluat în formă, într-un singur strat. Formați bordura din aluatul fărâmicios.

4. Turnați umplutura, apoi răspândiți deasupra aluatul rămas. Uniformizați stratul de aluat.

5. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 40-45 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

6. Scoateți tarta din cuptor și îndepărtați bordura formei. Lăsați tarta să se răcească.

7. Tăiați desertul pe porțiuni de mărimea dorită și serviți-l cu mare plăcere alături de o cană cu ceai aromat sau cafea.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1