Tartă sățioasă pentru o cină reușită în stil francez. E mai bună decât pizza…

Vă prezentăm o rețetă de tartă cu ciuperci și roșii sau quiche cu specific francez. Conform rețetei originale, quiche-ul se prepară din fileu de pui afumat cu umplutură de ouă și cașcaval.

De-a lungul timpului, rețeta a suferit modificări. A început să fie folosită atât o varietate mare de legume, cât și diverse feluri de carne. Quiche-ul se servește de obicei ca gustare, dimineața, însă poate fi inclus și în prânz sau cina, datorită consistentei ușoare.

Ingrediente

– 500 g de aluat foietaj

– 1 ceapă

– 0.5 pahar de lapte

– 2 roșii

– sare

– 400 g de ciuperci (champignon)

– 150 g de brânză tare

– 2 ouă

– piper negru măcinat

– verdeață

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Întindeți aluatul într-un blat subțire. Aranjați-l pe o tavă de copt tapetată cu hârtie. Formați borduri mai înalte. Perforați aluatul cu ajutorul unei furculițe. Presărați 50 g de brânză rasă și coaceți-l la temperatura de 170°C timp de 10 minute.

2. Pregătiți umplutura: prăjiți ciupercile și ceapa tocate mărunt.

3. Tăiați roșiile felii. Tocați verdeața.

4. Aranjați ingredientele pe blat în aceeași succesiune.

5. Bateți ouăle. Adăugați laptele și brânza. Presărați cu sare și piper negru măcinat. Turnați amestecul peste legumele aranjate pe blat. Coaceți tarta la temperatura de 180°C timp de 30 de minute.

Notă: Tarta sau quiche-ul este o masă perfectă pentru toți iubitorii de pizza. Variați ingredientele pentru a obține de fiecare dată o altă gustare. Poate fi servită cu suc de roșii sau oricare alt suc preferat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1