O dată încercată, veți coace această prăjitură în fiecare weekend! Un desert de nota 10!

Tarta Tatin este un desert clasic francez, ce reprezintă o tartă răsturnată din aluat fraged cu mere caramelizate. Autoarele acestui desert sunt surorile Ștefania și Carolina Tatin, care din greșeală au aranjat în forma de copt mai întâi merele și caramela, apoi aluatul. Vă prezentăm o rețetă de Tarta Tatin mai puțin obișnuită. Plecați de la variantă clasică a desertului și pregătiți un deliciu uimitor din aluat fraged cu banane. Obțineți un desert deosebit de fin, aromat, moale și delicios.

INGREDIENTE

– 1.5 pahar de făină

– 1 ou

– 2 linguri de zahăr

– 1 linguriță praf de copt

– 4 banane

– 150 g de unt

– 100 g de zahăr brun

– 125 g de smântână

– 1 priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Cerneți făina. Amestecați-o cu 2 linguri de zahăr, praful de copt, sarea, smântâna, oul și 100 g de unt moale (la temperatura camerei). Frământați aluatul. Redați-i o formă rotundă și înveliți-l în folie alimentară. Dați aluatul la frigider pentru 30 de minute.

2. Topiți untul rămas și adăugați zahărul brun. Amestecați încontinuu, până zahărul se va dizolva complet. Turnați caramela obținută într-o formă de copt.

3. Decojiți bananele. Tăiați-le în jumătate, apoi fiecare bucată tăiați-o de-a lungul. Aranjați bananele în forma de copt cu caramelă.

4. Scoateți aluatul din frigider și întindeți-l într-un blat de mărimea formei. Acoperiți bananele cu aluat. Pliați marginile blatului în interiorul formei.

4. Coaceți tarta în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C timp de 35-40 de minute.

5. Acoperiți tarta cu o farfurie de mărimea potrivită și răsturnați-o. Cu grijă, îndepărtați forma de copt.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!