Tartine cu ceapă și cașcaval, la tigaie – o gustare delicioasă și foarte economică!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă interesantă de tartine cu ceapă și cașcaval, la tigaie. Veți obține niște tartine savuroase, sățioase, cu gust mai puțin obișnuit. Se prepară această gustare doar în câteva minute, din ingredientele ce sunt mereu prezente în orice bucătărie. Tartinele sunt ideale pentru micul dejun sau servite ca gustare.

INGREDIENTE 

– 1 pâine albă

– 2 cepe mici

– 1 ou

– 1 linguriță plină de făină cernută

– 30-40 g de cașcaval

– mărar după gust

– 1/3 linguriță de sare

– ulei vegetal (pentru prăjit)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați cepele și tăiați-le cuburi mici de tot. Așezați ceapa tăiată într-un bol mic.

2. Spălați niște fire de mărar și tocați-l mărunt. Adăugați mărarul în bolul cu ceapă.

3. Spargeți 1 ou în bolul cu ceapă. Potriviți ingredientele cu sare și presărați făina cernută.

4. Dați cașcavalul prin răzătoarea mică. Adăugați cașcavalul ras în bolul cu ingrediente. Amestecați foarte bine ingredientele din bol, folosind o spatulă sau lingură.

5. Tăiați pâinea felii. Ungeți pâinea cu amestecul obținut într-un strat uniform și aplatizați-l puțin, folosind lingura.

6. Așezați tartinele, cu compoziția de ceapă și cașcaval orientată în jos, într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal. Prăjiți tartinele la foc moderat, timp de 2-3 minute, apoi întoarceți-le pe partea cealaltă. Coaceți tartinele timp de 1 minut.

7. Așezați tartinele pe un prosop de hârtie, ca să înlăturați excesul de grăsimi, apoi puneți-le într-o farfurie. Serviți tartinele gustoase și sățioase cu plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1