Terciul uimitor care întinerește organismul feminin datorită colagenului! Vezi cum se face…

Este uimitor, dar un simplu terci de orz poate ameliora deficitul de colagen din organismul feminin, întinerindu-l cu câțiva ani. Datorită acestei crupe mereu veți avea o piele sănătoasă, o podoabă capilară de invidiat și unghii tari. Tot de ce aveți nevoie este doar să consumați terci de orz măcar o dată pe săptămână. Orzul este foarte versatil, are proprietăți benefice pentru sănătate, aromă bogată și un gust intens. Conține vitamina B, A, PP, E, beta-glucani, fier, magneziu, zinc, fosfor și cupru. Orzul conține antioxidanți, cum ar fi seleniu, quercitina și acizi felonici, care protejează împotriva deteriorării celulelor umane. Aminoacizii participă activ la sinteza colagenului, ce ajută la păstrarea elasticității pielii și împiedică formarea ridurilor. Consumul regulat de orz favorizează pierderea în greutate, deoarece ajută la o bună funcționare a sistemului digestiv, fiind foarte bogat în fibre. Vă prezentăm mai jos 3 rețete de fierbere a orzului, cu ajutorul cărora veți putea pregăti un terci deosebit de delicios și sănătos.

Înainte de a fierbe orzul este important să-l spălați bine. Cel mai bine e să turnați apă în vasul cu orz și să-l amestecați. Scurgeți apa murdară și turnați apă curată. Repetați procesul până apa va rămâne transparentă. Turnați în vasul cu orzul spălat apă rece (1 l de apă la 1 pahar de orz) și lăsați-l să se înmoaie timp de cel puțin 4 ore. Pentru fierbere alegeți o cratiță mai mare, deoarece volumul crupelor se poate mări de până la 5 ori în timpul fierberii.

Moduri de fierbere a terciului de orz

Rețeta Nr.1

INGREDIENTE

-1 pahar de orz

-5 pahare de apă

-30 g de unt

-sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați bine orzul și lăsați-l să se înmoaie. Aranjați-l într-o cratiță și turnați apa rece.

2.Puneți cratița pe foc. Aduceți până la fierbere și fierbeți, la foc mic, timp de 45 de minute.

3. Scurgeți apa din cratiță și adăugați untul. Potriviți cu sare și amestecați. Lăsați terciul la temperatura camerei pentru 10 minute.

Rețeta Nr.2

INGREDIENTE

-1 pahar de orz

-1 lingură de unt

-apă

-sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Puneți o cratiță cu apă pe foc. Când apa va începe să fiarbă, turnați în cratiță orzul spălat. Fierbeți timp de 5 minute. Turnați orzul într-o strecurătoare.

2. Turnați 3.5 pahare de apă rece într-o cratiță. Puneți-o pe foc și aduceți apa până la fierbere. Adăugați în apă untul, sarea și orzul. Fierbeți, la foc moderat, timp de aproximativ 35 de minute.

3. Acoperiți cratiță cu un capac și dați-o la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 80°C pentru 60 de minute.

4. Savurați terciul cald.

Rețeta Nr.3

INGREDIENTE

-1 pahar de orz

-1 l de apă

-2 l de lapte

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Turnați în vasul cu orz apă și lăsați-l să se înmoaie peste noapte. Spălați orzul. Scurgeți-l de apă.

2. Turnați în cratiță cu orz laptele cald. Puneți cratița pe foc și aduceți laptele până la fierbere.

3. Acoperiți cratiță cu un capac și fierbeți la baia de aburi timp de 3 ore.

4. Obțineți un terci de o culoare bej, cu gust de lapte la cuptor.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!