Tiramisu clasic – desertul preferat în bucătăria ta!

Prăjitura Tiramisu originală este o prăjitură simplă, cu cremă fină și aromă de cafea. Este o prăjitură de casă ce se servește foarte bine rece. Vă prezentăm o rețetă destul de accesibilă pentru a pregăti un desert absolut delicios. Familia va fi încântată!

Ingrediente

– 500 g de brânză mascarpone

– 4 ouă

– 5 linguri de zahăr pudră

– 300 ml de cafea rece espresso

– 1 pahar de vin dulce Marsala

– 200 g de biscuiți piemontezi pentru Tiramisu

– cacao pudră sau ciocolată neagră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Bateți albușurile într-o spumă densă. Pentru a obține o spumă mai densă, spre sfârșit adăugați puțin zahăr pudră. De la densitatea spumei de albușuri va depinde dacă crema va fi bine fixată pe prăjitură sau nu.

2. Bateți spumă gălbenușurile cu zahărul pudră. Adăugați brânza mascarpone și amestecați cu o furculiță.

3. Adăugați câte puțină spumă de albuș și amestecați.

4. Amestecați cafeaua rece cu vinul.

5. Înmuiați fiecare biscuit pentru 5 secunde în amestecul de cafea cu vin, apoi aranjați-l în formă.

6. Aranjați jumătate din cremă pe biscuiți. Aranjați încă un strat de biscuiți înmuiați în cafea, după care urmează încă un strat de crema rămasă.

7. Dacă doriți un efect estetic mai pronunțat, aranjați crema cu ajutorul unui șpriț pentru decorat prăjituri, formând din cremă conuri mici aranjate foarte dens unul lângă celălalt.

8. Presărați cu cacao pudră sau ciocolată neagră rasă.

9. Dați prăjitură la frigider pentru 5-6 ore. În acest timp crema se va îngroșa.

Notă: Brânza mascarpone poate fi înlocuită cu smântână grasă de casă. Vinul, la fel poate fi înlocuit cu 3-4 linguri de coniac sau cu lichior de portocală amestecat cu 1-2 lingurițe de esență de migdale. Dacă ați hotărât să presărați cu cacao pudră în detrimentul ciocolatei negre, folosiți o sită mică. În mod original, prăjitura se ia cu lingura, nu se taie cu cuțitul. Se mănâncă, la fel cu lingura. Important, nu decorați cu fructe de pădure! Aceasta va fi deja alt desert, nicidecum un desert clasic italian.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1