Iarna aceasta am folosit aproape toate vișinele din congelator pentru acest deliciu. Le prepar foarte des… bine ar fi, dacă ar rămâne mai mult timp pe masă!

Aceasta e cea mai simplă și rapidă rețetă de oladii cu drojdie. Se prepară dintr-un minim de ingrediente și nu conțin ouă, chefir sau lapte. Aluatul se prepară pe bază de apă, de aceea le puteți pregăti și în perioada de post. Oladiile sunt umplute cu vișine, de aceea arată apetisant, sunt delicioase și extrem de aromate. Serviți-le cu miere, dulceață, smântână sau caramel.

Oladii cu drojdie pe bază de apă

INGREDIENTE

-1 kg de făină

-13 g de drojdie

-400 g de vișine

-450 ml de apă caldă

-6 linguri de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Cerneți făina într-un bol adânc. Faceți o adâncitură la mijloc și turnați apa caldă, adăugați drojdia și 3 linguri de zahăr. Amestecați aluatul bine cu o lingură mare și puneți-l la loc cald timp de o oră.

2. Scoateți sâmburii din vișine și fierbeți-le un pic cu zahărul rămas. Scurgeți excesul de suc.

3. Așezați aluatul cu lingura într-o tigaie încinsă cu ulei de floarea soarelui. Puneți vișinele la mijloc și acoperiți-le cu aluat.

4. Prăjiți oladiile pe ambele părți până vor fi gata. Veți obține oladii cu umplutură în interior. Puteți prepara oladiile și mai simplu: amestecați vișinele cu aluat și prăjiți oladiile ca de obicei.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1