Toată vara pregătesc dovleceii cu carne în așa fel – nu aveți nevoie să-i prăjiți, doar îi dați la cuptor!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de inelușe de dovlecei, umplute cu carne tocată. Este o gustărică foarte apetisantă, aromată și gustoasă. Aspectul și aroma deliciului vă va trezi pofta de mâncare imediat. Se prepară acest fel de mâncare foarte simplu, chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi minunat. Puteți servi aceste inelușe apetisante cu garnitura preferată. Inelușele savuroase vor fi perfecte chiar și la masa de sărbătoare. Cu siguranță, familia și oaspeții vor aprecia gustul delicat și de neuitat.

INGREDIENTE  

– 3 – 4 dovlecei

– 1 ceapă

– 350-450 g carne tocată

– 1-2 ouă

– sare și piper negru măcinat după gust

– 2-3 roșii

– 50-80 g de pesmeți

– 50-70 g de cașcaval

– 1-1,5 lingură de griș

– verdeață după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor   

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați bine dovleceii și îndepărtați capetele. Tăiați dovleceii rondele cu grosimea de aproximativ 1,5-2 cm.

2. Folosind o linguriță sau un pahar mic, îndepărtați miezul rondelelor, ca să obțineți inelușe de dovlecei.

3. Puneți inelușele într-un bol, potriviți-le cu puțină sare și amestecați-le. Miezul dovleceilor tocați-l folosind blenderul sau mașina de tocat.

4. Curățați ceapa, spălați-o și tocați-o cu ajutorul blenderului sau mașinii de tocat. Adăugați ceapa în bolul cu dovleceii tocați.

5. Combinați legumele tocate cu carnea tocată. Potriviți ingredientele cu sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați umplutura. Dacă umplutura este prea lichidă, atunci adăugați 1-1,5 lingură de griș. Amestecați bine umplutura.

6. Spargeți 1 sau 2 ouă într-un vas și bateți-le puțin. Turnați pesmeții într-o farfurie.

7. Umpleți inelușele de dovlecei cu carnea tocată și treceți-le prin vasul cu oul bătut, apoi prin farfuria cu pesmeți. Aranjați inelușele umplute într-un singur strat pe tava de copt, preventiv tapetată cu hârtie.

8. Spălați roșiile, îndepărtați-le cotorul și tăiați-le rondele. Aranjați câte o rondea de roșie pe fiecare ineluș umplut. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 35-40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

9. Scoateți tava din cuptor și presărați deliciul apetisant cu cașcavalul ras. Iar dați tava la cuptor pentru aproximativ 5-10 minute, până se va topi și rumeni cașcavalul.

10. Spălați verdeața și tocați-o cu un cuțit ascuțit. Scoateți deliciul din cuptor, aranjați-l pe un platou și presărați-l cu verdeață. Gustărica este gata! Serviți inelușele aromate cu cea mai mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1