Toată viața am păstrat roșiile în mod greșit. Acum știu de ce se alterau așa de rapid.

Atunci când dăm produsele la frigider, suntem siguri 100 % că acestea vor rămâne în stare proaspătă timp de cel puțin o săptămână. Doar că fiind alături de alte produse, acestea își pierd calitățile gustative și chiar se alterează. În mod ideal, fiecare tip de produs trebuie așezat pe un raft separat sau în recipiente separate. Din păcate, nu întotdeauna avem spațiu necesar pentru fiecare produs. Echipa Bucătarul.eu vă dezvăluie câteva secrete pentru păstrarea corectă a mai multor tipuri de produse. Aceste trucuri vă vor ajuta să măriți termenul de păstrare al produselor și să economisiți mai mulți bani.

Păstrarea produselor la frigider

1. Lapte

Ați congelat vreodată laptele? Deși sună ciudat, acest produs trebuie congelat, dacă nu doriți să se altereze. Laptele după ce se congelează, are proprietatea de a se mări în volum. Înainte de a da sticla cu lapte la frigider, trebuie să scurgeți puțin lapte. Laptele congelat poate fi păstrat la congelator timp de cel mult 6 săptămâni.

2. Sos

Sosul completează excelent carnea. O gospodină bună nu cumpără sosul, ci îl prepară acasă. Pentru a economisi timpul, puteți prepara o porție dublă și să congelați o porție pentru data viitoare. Pur și simplu umpleți o pungă pentru congelat cu sos și dați-o la congelator pentru o oră. Apoi puteți tăia sosul cuburi și să-l dați din nou la congelator. Adăugați aceste cuburi în bucate pentru a îmbunătăți gustul acestora.

3. Gălbenușuri

Ouăle – unul dintre cele mai populare ingrediente pentru prepararea deserturilor, însă uneori aveți nevoie doar de albușuri. Turnați gălbenușurile în formele pentru gheață, adăugați un pic de zahăr sau sare în fiecare gaură și folosiți gălbenușurile când aveți nevoie. De ce să adăugați zahăr sau sare? Astfel gălbenușurile își păstrează consistența.

4. Căpșuni

Pentru a menține fructele proaspete și gustoase mai mult timp, trebuie să le păstrați în containere. Tapetați fundul containerelor cu șervețele de hârtie. Dacă veți folosi căpșunile pentru prepararea deserturilor, atunci este preferabil să folosiți cutiile pentru ouă pentru depozitarea fructelor.

5. Frunze de salată

Înveliți frunzele de salată în prosoape de hârtie: prosoapele absorb umezeala și frunzele vor rămâne crocante și proaspete timp de o săptămână.

6. Castraveți

Dacă veți da aceste legume la frigider, atunci vor rămâne proaspete doar 3-4 zile. Puteți mări termenul de păstrare până la 10 zile. Puneți castraveții într-o pungă de plastic, dar n-o închideți. Acoperiți punga cu un tifon umed.

7. Mere

Sunt puține fructe care pot rămâne proaspete la fel de mult ca merele. Dacă veți păstra merele la frigider, atunci acestea vor rămâne proaspete mai mult timp, păstrându-și toate calitățile gustative.

8. Roșii

N-ați folosit toate roșiile pe care le-ați cumpărat? Dați-le la frigider. Păstrați roșiile doar în compartimentul pentru legume. Puneți roșiile cu tulpinile în sus. Înveliți fiecare legumă în hârtie. Astfel veți mări termenul de păstrare până la 10 zile.

9. Smântână și brânză de vaci

Cumpărați brânză și smântână în recipiente de plastic? Întoarceți-le cu susul în jos și puneți-le pe un raft în frigider. În recipientele de plastic se formează vid, care previne înmulțirea bacteriilor.

10. Sparanghel

Puneți sparanghelul proaspăt într-un pahar cu apă înainte de a-l da la frigider. Aceasta este cea mai bună metodă de mărire a termenului de păstrare de cel puțin 2 ori.

Trebuie să păstrați neapărat produsele lactate pe raftul superior din frigider. Rafturile de mijloc sunt destinate pentru pește și carne. Rafturile inferioare – pentru legume și fructe.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1