Tobă de pui în sticlă – o rețetă super delicioasă, naturală și extrem de ușor de preparat!

Astăzi v-am pregătit o rețetă foarte delicioasă și apetisantă de tobă de pui, preparată în sticlă. Pentru această rețetă, puteți folosi carnea de la un pui întreg sau doar pieptul. Puteți găti mâncarea în 2 moduri: fie că fierbeți carnea (în acest caz supa va fi limpede) sau o înăbușiți în tigaie (așa cum am gătit-o noi).

Rețeta noastră este una foarte simplă, întrucât conține doar 3 ingrediente de bază: carne de pui, nuci și gelatină. Pentru un plus de savoare, puteți adăuga în această minunată tobă orice vă doriți – legume, mazăre, porumb, verdeață, etc.

Toba de pui este un preparat extraordinar de delicios și aspectuos, se gătește foarte simplu și rapid și este perfect pentru orice ocazie. Serviți toba alături de o salată de legume, în sandwich-uri sau ca aperitiv la o masă de sărbătoare. Savurați cu plăcere!

Ingrediente

-1 pui

-100 g de nuci (opțional)

-30 g de gelatină

-2 căței de usturoi

-sare și condimente după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Tăiați carnea în bucăți potrivite. Puneți-le să se înăbușe la foc mic, într-o tigaie uscată (fără ulei sau altă grăsime).

2. Asezonați cu sare și condimente, acoperiți cu un capac și lăsați să se înăbușe.

3. Între timp, dizolvați gelatina în apă caldă. Lăsați-o în apă până se dizolvă complet.

4. Înăbușiți carnea (în suc propriu) aproximativ 35 de minute, lăsați-o să se răcească, apoi dezosați-o.

5. Amestecați carnea (cu tot cu supa rezultată) cu gelatina, turnați compoziția într-o sticlă de plastic și dați-o la frigider până se răcește bine. La dorință, puteți adăuga și nuci cu ceapă mărunțită, prăjite în prealabil în ulei.

6. Când carnea s-a răcit complet, tăiați cu grijă sticla și scoateți toba pe o farfurie.

7. Feliați-o după preferințe și savurați-o cu plăcere!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1